Ingezonden persbericht


Persbericht

NIEUWE DEVPARTNER-OPLOSSINGEN VERSNELLEN OPSPOREN EN HERSTELLEN APPLICATIEFOUTEN

Integratie met Visual Studio 2005 bewerkstelligt hoge kwaliteit applicaties en webservices

Amsterdam, 16 november 2005 - Compuware kondigt twee nieuwe versies aan van DevPartner. Met DevPartner Studio 8.0 en DevPartner Fault Simulator 1.5 kunnen ontwikkelteams zo vroeg mogelijk in de levenscyclus fouten in applicaties opsporen en herstellen. Daarmee worden de kosten die gepaard gaan met herstel aanzienlijk verlaagd. Beide producten verhogen verder de productiviteit van ontwikkelteams aanmerkelijk met een op best practices gebaseerde methode voor het ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige applicaties. De nieuwe releases zijn volledig geïntegreerd met Microsofts nieuwe ontwikkelpakket Visual Studio 2005.

DevPartner Studio 8.0 Professional Edition
Door de integratie met Visual Studio 2005 kunnen ontwikkelaars met DevPartner Studio betrouwbare applicaties, componenten en webservices bouwen. De nieuwe features zijn:
- Met een nieuwe tool voor het analyseren van prestaties krijgen ontwikkelaars volledig inzicht in de prestaties van applicaties. Daarnaast vergroot het de mogelijkheden voor het lokaliseren, het diagnostiseren en het corrigeren van prestatieproblemen voor applicaties die niet CPU-gebonden zijn.
- Fault Simulator SE biedt ontwikkelaars een basisoplossing voor foutensimulatie. Hiermee wordt debuggen eenvoudiger.
- Een nieuwe tool waarmee ontwikkelaars een snapshot kunnen maken van een applicatie die in gebruik is genomen. Als er in de loop van de tijd veranderingen in het systeem hebben plaatsgevonden die het gedrag of de prestatie van de applicatie beïnvloeden, kan de ontwikkelaar een tweede snapshot van het systeem nemen. Door deze te vergelijken met het eerste snapshot kan men het probleem snel herkennen en oplossen.
- Met een voorziening voor het exporteren van data kunnen gebruikers gedetailleerde gegevens over de prestatie opslaan in XML-formaat: een formaat dat ook kan worden gebruikt door andere tools buiten DevPartner Studio.

DevPartner Fault Simulator 1.5
Met DevPartner Fault Simulator kunnen ontwikkelaars fouten simuleren en de response monitoren in applicaties die zijn gebaseerd op het .NET Framework en op native Windows. Op deze wijze kunnen snel fouten worden opgespoord in de code die bepaalt hoe met problemen moet worden omgegaan. Door het simuleren van fouten verstoort de Fault Simulator de debugging tools van ontwikkelaars niet en biedt het een snelle oplossing voor fouten. Bovendien kunnen testers realistische scenario's van productiefouten simuleren en de resultaten voor de diagnose bij ontwikkelaars aanleveren.

DevPartner Studio 8.0 en DevPartner Fault Simulator 1.5 zijn beschikbaar vanaf 14 november.

Het volledige, Engelstalige persbericht vindt u via: http://www.compuware.com/pressroom/news/2005/5085_ENG_HTML.htm

Compuware Nederland
Compuware is een softwareleverancier die zich toelegt op het leveren van oplossingen voor het verbeteren van de besturing van IT-organisaties en onderdelen daarvan, zoals IT Governance, en het bouwen, testen en beheren van grootschalige, bedrijfskritische systemen. Compuware is opgericht in 1973 in Detroit en behoort wereldwijd tot de top 10 van onafhankelijke softwareleveranciers. De aandelen van Compuware staan genoteerd aan de NASDAQ. In Amsterdam werken ruim 300 medewerkers, verdeeld over het Nederlandse verkoopkantoor, het Europese hoofdkantoor en het Amsterdam Development Center. Hier worden Compuware's OptimalJ en Uniface ontwikkeld. Dagelijks werken de ontwikkelaars in Amsterdam aan het optimaliseren van de bedrijfskritische applicaties voor organisaties wereldwijd. Hiermee heeft Compuware één van de grootste Development Centra in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.compuware.nl

# # #

Perscontact:
Berith Behrens-Selling
PR Manager Compuware
020-311 88 16
mailto:berith.selling@nl.compuware.com

Rianne van der Sar
Edelman
023-554 20 30
mailto:Rianne.vandersar@edelman.com