Ingezonden persbericht


Published: 10:19 16.11.2005 GMT+1 /HUGIN /Source: Eureko B.V.

Nieuwe samenstelling bestuursorganen Eureko - FUSIE ACHMEA EN INTERPOLIS FORMEEL EEN FEIT

De fusie tussen Achmea en Interpolis is nu ook juridisch rond. Dat hebben de moeder-maatschappijen Eureko en Rabobank vandaag bekendgemaakt. Alle Nederlandse en buitenlandse toezichthouders en aandeelhouders hebben hun goedkeuring verleend aan de fusie. Dit betekent dat Interpolis nu daadwerkelijk deel uitmaakt van Eureko. In ruil hiervoor is het Rabobank-belang in Eureko uitgebreid tot 37 procent. Achmea en Interpolis vormen samen de grootste verzekeringsgroep op de Nederlandse markt.

De hoofddirectie van Interpolis treedt nu ook formeel toe tot de executive board van Eureko*. Het gaat om Kick van der Pol (eerste vice-voorzitter in de nieuwe raad), Huub Hannen en Roel Wijmenga. De complete board bestaat uit negen personen. Behalve het genoemde trio zijn dat: Maarten Dijkshoorn (voorzitter en CEO), Ernst Jansen (tweede vice-voorzitter), Gert van Arkel, Willem van Duin, Gerard van Olphen (CFO) en Margriet Tiemstra. Het opleveren van een nieuw strategisch plan voor de hele groep is hun eerste, gezamenlijke taak.

Verder wisselen Eureko en Rabobank meer commissarissen uit. Eureko krijgt twee commissarissen bij Rabobank Nederland. Naast Arnold Walravens (reeds benoemd in 2004) treedt nu ook Paul Overmars toe. De Rabobank gaat van één naar drie vertegenwoordigers in de raad van commissarissen van Eureko en zal tevens het vice-voorzitterschap bekleden in de persoon van Marinus Minderhoud (reeds commissaris sinds 2004). De andere twee Rabobank-vertegenwoordigers zijn Lense Koopmans en Antoon Vermeer.

Dimitri Contominas, de voormalig CEO van Interamerican uit Griekenland, treedt terug uit de raad van commissarissen van Eureko. Zijn toetreding dateert uit 2001, het jaar waarin Eureko Interamerican verwierf.


* Behoudens goedkeuring van bevoegde

pdf versie persbericht