Ingezonden persbericht


F5 integreert applicatie-firewall met BIG-IP®-oplossing

Convergentie combineert hoger niveau van proactieve applicatiebescherming met uitzonderlijke prestaties en beschikbaarheid

Amersfoort, 16 november 2005 - F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), wereldwijd leverancier van oplossingen voor Application Delivery Networking, introduceert de BIG-IP Application Security Module (ASM). Deze module, die hoogwaardige bescherming op applicatieniveau biedt, is gebaseerd op de TrafficShield-applicatie-firewall van F5 en volledig geïntegreerd met de F5 TMOS-architectuur. TMOS vormt de basis van F5's Application Delivery Networking. Door de complete beveiliging van applicaties binnen één platform te combineren met applicatieversnelling en -beschikbaarheid, biedt F5 als eerste marktpartij een krachtig, kosteneffectief en geïntegreerd raamwerk.

"Met de introductie van de Application Security Module neemt F5 zijn klanten veel integratiewerk uit handen. Zij hoeven niet langer moeilijke afwegingen te maken tussen operationele efficiency, prestaties en een complete beveiligingsbenadering", zegt Warner Nedermeijer, Director F5 Networks BeNeLux. "De ROI hiervan is eenvoudig te berekenen. Door applicatiebeveiliging te integreren binnen het unieke, op beleid gebaseerde BIG-IP-raamwerk, kunnen IT-afdelingen applicaties sneller inzetten, het infrastructuurontwerp vereenvoudigen en de totale kosten van beveiliging reduceren."

Volgens een recente publicatie van Gartner (Application Delivery and Web Application Firewalls Are Ready to Converge, 24 mei 2005, G00127526) zal de integratie van oplossingen voor applicatieperformance en webapplicatie-firewalls in één verwerkingssysteem met één beheerinterface leiden tot betere beveiliging en hogere up-time van applicaties. Tegelijkertijd neemt de complexiteit van het beschermen van applicaties af. BIG-IP ASM is speciaal ontworpen voor sterkere proactieve bescherming van webapplicaties dan bij traditionele netwerkbeveiligingsoplossingen. BIG-IP maakt gebruik van applicatie- en netwerkservices die onderdeel zijn van het TMOS-besturingsysteem. Daarmee is het de meest complete oplossing voor Application Delivery Networking die nu op de markt beschikbaar is. Bedrijven beschikken met BIG-IP ASM over een sterk alternatief dat de complexiteit van het beheren van verschillende boxen reduceert, lagere onderhouds- en beheerkosten heeft en nieuwe niveaus van proactieve applicatiebescherming biedt.

"Met deze Application Security Module voor het BIG-IP Traffic Management-platform kan F5 Networks echte beveiliging op applicatieniveau bieden zonder dat prestaties en beschikbaarheid worden aangetast", zegt Eric Feagler, Group Product Manager Web Platform and Tools bij Microsoft. "Het positieve beveiligingsmodel van F5 biedt klanten complete bescherming voor webapplicaties en voegt extra veiligheid toe aan de beveiliging van Microsoft. Deze geïntegreerde oplossing verbetert het beheer en leidt tot een lagere total cost of ownership voor gezamenlijke klanten van Microsoft en F5."

Prijs en beschikbaarheid
De BIG-IP Application Security Module is per direct beschikbaar en kost USD 6.500 voor een single application licence en USD 14.750 voor een ongelimiteerde versie. De module draait op de BIG-IP6400 en BIG-IP6800.

Over F5 Networks
F5 Networks is wereldwijd toonaangevend in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. Zo halen bedrijven het maximale uit gedane investeringen. Door intelligentie en beheerbaarheid toe te voegen aan het netwerk, optimaliseert F5 applicaties, waardoor deze sneller werken en minder capaciteit nodig hebben. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbescherming op een intelligente manier en biedt zo applicatiebetrouwbaarheid op één universeel platform. Meer dan 9.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen op F5 voor het draaien van hun applicaties. Het hoofdkwartier van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd in Amersfoort. Meer informatie: www.f5.com.