Ingezonden persbericht

VPRO sluit aan op CIRIS Dynamisch Platform

Exclusieve overeenkomst tussen CIRIS, OnLine Media en VPRO

HILVERSUM, 20050930 -- CIRIS en OnLine Media hebben een exclusieve overeenkomst met de VPRO gesloten inzake een nieuwe inrichting van het postproductieproces binnen de VPRO. Dit betekent onder meer dat de VPRO zal aansluiten op het CIRIS Dynamisch Platform (CDP), een mogelijkheid om snel, efficiënt en kostenbesparend met storage om te gaan in een productie- en archiefomgeving. "Een fantastische opdracht en een geweldige uitdaging", reageren directeuren Bernard Kobes en Martin de Vries van respectievelijk CIRIS en OnLine Media. "En het is bovendien heel goed voor de markt dat facilitaire bedrijven samenwerking zoeken voor dergelijke opdrachten."


Uit vier verschillende aanbiedingen heeft de VPRO eind juni gekozen voor de combinatie CIRIS en OnLine Media. De drie partijen hebben na enkele maanden van 'fijnslijpen' een driejarige overeenkomst gesloten. "Het CDP is een combinatie van de opslag van ruw materiaal (low cost) en een werkplatform voor de reguliere postproductie processen (high reliability)", legt Bernard Kobes uit. "Door deze vormen van opslag te combineren ontstaat een zeer effectieve werkwijze, waarbij het efficiënt inzetten van de verschillende storage oplossingen centraal staat."

Een geavanceerd Media Asset Management (MAM) systeem wordt gebruikt als besturingsinstrument van het CDP. De mogelijkheid om te browsen in het materiaal kan beschikbaar worden gesteld via dataverbindingen of via het Internet. "Het CDP heeft tevens de mogelijkheid vanaf een willekeurige locatie via een goede internetverbinding voormontages uit te voeren die op de AVID Adrenalines afgemonteerd worden. Op locatie van de VPRO worden zes AVID Adrenalines geplaatst gecombineerd met een locale Unity. Dit tezamen levert een complete oplossing waarmee volledig aan de wens van de VPRO wordt voldaan", benadrukt Kobes.

Over CIRIS - www.ciris.nl
CIRIS, onderdeel van DutchView, is de grootste audiovisuele bewerker op de Nederlandse markt. CIRIS beschikt over de meest geavanceerde faciliteiten voor onder meer lineaire en non-lineaire videomontage, compositing, storage, filmscanning & kleurcorrectie, geluidsnabewerking, design & concepts, encodering, copycenter en Prographics. CIRIS is gevestigd op het Media Park in Hilversum, Amsterdam Studio's en bij de Plantage te Amsterdam.

Over OnLine Media - www.onlinemedia.nl
OnLine Media is een facilitair post-production bedrijf en beschikt onder meer over diverse
Digi-suites, Avid-suites, audio-suites, graphics en DVD faciliteiten. OnLine Media werkt in opdracht van omroepen, producenten, kabelaars en bedrijfsleven. OnLine Media is gevestigd naast het Media Park op de Lage Naarderweg 71.




CIRIS