Ingezonden persbericht


Persbericht

Cisco komt met nieuw productportfolio voor integratie draadloze en vaste netwerken

Cisco Wireless Service Module voor Catalyst 6500-series, Cisco Wireless LAN Controller Module voor ISR én Wireless Mesh-netwerk

Amsterdam, 16 november 2005 -- Cisco Systems® introduceert enkele nieuwe producten op het gebied van draadloze netwerken. Cisco's Unified Wireless Network vormt de basis van deze nieuwe producten en biedt de grootzakelijke markt, de publieke sector en het midden- en kleinbedrijf een ideale basis om het draadloze én vaste netwerk volledig te integreren. Hierbij behouden reeds gedane investeringen hun waarde. Cisco introduceert hierbij de Cisco Wireless Service Module (WiSM) voor de Catalyst 6500 Serie en de Cisco Wireless LAN Controller Module voor de Integrated Services Router (ISR). Cisco speelt met deze modules in op de wens van bedrijven om wireless LAN's in zetten om de productiviteit te verhogen, de mate van samenwerking te verbeteren en de bedrijfsprocessen te versoepelen terwijl beveiliging en schaalbaarheid gegarandeerd blijven.

Het Cisco Unified Wireless Network bevat innovatieve RF-functionaliteiten die real-time toegang tot bedrijfsapplicaties mogelijk maken. Het Cisco Unified Wireless Network helpt bij het terugdringen van de operationele kosten door de implementatie-, onderhouds- en managementkosten van het netwerk te verminderen. Met deze oplossing kunnen honderden tot duizenden centraal of decentraal opgestelde access points (AP's) eenvoudig worden beheerd vanaf een gecentraliseerde management-console. Het Unified Wireless Network sluit aan op het Cisco Self-Defending Network.

Cisco Wireless Service Module (WiSM)

De Cisco Wireless Services Module (WiSM) is een netwerk adapter-kaart die binnen de Catalyst 6500-series switch wordt geplaatst. Elke Catalyst 6500-series switch met een Wireless Services Module kan tot 1500 lichtgewicht AP's per chassis centraal bedienen en beheren, waarbij elke module tot 300 AP's kan bedienen.

Cisco Wireless LAN Controller Module

De Cisco Wireless LAN Controller Module is een module voor Cisco's Integrated Services Router-oplossingen (ISR). De Cisco Wireless LAN Controller Module voegt wireless LAN beheerfunctionaliteiten toe en biedt klanten de mogelijkheid om snel en kostenefficiënt draadloze netwerken op te zetten in filiaalpanden en kleine kantooromgevingen. De module ondersteunt tot 6 lichtgewicht AP's. Met de 'zero-touch'-functie kan de module de configuratie, monitoring en het beheer van het AP automatisch verzorgen.

Wireless Mesh-netwerk

Steden, universiteiten en bedrijven met meerdere panden kunnen hun vaste en draadloze netwerken en applicaties veilig uitbreiden naar de buitenlucht met de Cisco Wireless Mesh Networking-oplossing. Met deze oplossing kunnen gebruikers naadloos gebruik maken van hun bedrijfsapplicaties terwijl ze zich buiten van de ene naar de andere plek bewegen.

De nieuwe Cisco Unified Wireless Network oplossingen zijn eind 2005 beschikbaar. Kijk voor meer informatie via Cisco Wireless.

Het volledige Engelstalige persbericht over Cisco Unified Wireless Network is te lezen in de Cisco Newsroom.

Ook het volledige Engelstalige persbericht over Cisco Wireless Mesh Networking is beschikbaar in de Cisco Newsroom.


- einde -

Over Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), wereldwijd leider op het gebied van netwerkoplossingen voor internet, zet zich al 20 jaar in voor technologische innovatie, heeft een leidende positie in de bedrijfstak en heeft maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog op de agenda staan. Cisco Systems International BV, eigendom van Cisco Systems Inc., is de leverancier voor Cisco apparatuur in Europa. Meer informatie is beschikbaar via cisco.nl en het internationale laatste nieuws vindt u in de Cisco Newsroom.

Cisco, Cisco IOS, Cisco Systems en het Cisco Systems logo zijn geregistreerde handelsmerken van Cisco Systems Inc. en/of haar werkmaatschappijen in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken beschreven in dit document zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Cisco Persdesk
Winkelman en Van Hessen
tel: 070-416 16 59
ciscosystems@winkelmanenvanhessen.nl http://www.cisco.nl