Ingezonden persbericht

Sinterklaas verlengt contract met Telegram Service

ALTEVEER, 20051116 -- Wegens het enorme succes van het SinterklaasTelegram in 2004, heeft Sinterklaas dit jaar het contract met Telegram Service verlengd! De Sint heeft wel als voorwaarde gesteld dat Telegram Service geld moet inzamelen voor een organisatie welke zich tot doel heeft gesteld om kinderen te helpen. Van elk SinterklaasTelegram schenkt Telegram Service daarom 5% aan de Kindertelefoon.


Het SinterklaasTelegram is een hele mooie en speciale boodschap van de Sint, waarin bepaalde delen betrekking hebben op de ontvanger persoonlijk. Deze details, zoals de naam, de leeftijd, hobby's en nog veel meer, worden door de aanvrager aan de Sint doorgegeven en de Sint verwerkt ze in een SinterklaasTelegram. Daarbij kan de aanvrager kiezen om één of meer cadeautjes bij het telegram te versturen.
Men kan ook een eigen tekst opgeven in plaats van de standaardtekst.

Het speciale SinterklaasTelegram stuurt Sinterklaas naar iedereen! Van groot tot klein, van jong tot oud! Over de hele wereld! Vanaf 1 november kan iedereen via www.SinterklaasTelegram.nl aan Sinterklaas vragen het speciale telegram te bezorgen.

De Sint verwacht dat het dit jaar erg druk zal worden met de SinterklaasTelegrammen
en heeft daarom dit jaar extra TelegramPieten opgeleid om te zorgen dat alles goed verloopt!


-


Over de Kindertelefoon:
De Kindertelefoon is er voor alle kinderen van 8 tot 18 jaar die ergens over willen praten. Je kunt bellen omdat je graag het adres van de fanclub van je favoriete popgroep wilt weten, of omdat je verliefd bent. Maar ook omdat je ruzie hebt met je moeder, of omdat je wordt gepest. Het nummer van de Kindertelefoon is 0800-0432. Bellen naar dit nummer is gratis. De Kindertelefoon is elke dag te bereiken van 2 tot 8 uur, ook op feestdagen en in vakanties.

Over Sinterklaas:
In de vierde eeuw na Christus was Sint Nicolaas de bisschop van Myra, een plaatsje in het huidige Turkije. Volgens de legende heeft hij zijn dorp gered van de ondergang door honger. Het verhaal gaat ook dat hij drie overleden kinderen weer tot leven heeft gewekt, en geschenken en bruidschatten aan arme meisjes heeft gegeven.

Over Telegram Service bv:
Heeft in 2001 het telegrambedrijf overgenomen van KPN/TPG.
Het telegram bestaat ruim 150 jaar. Telegram Service bv bezorgt met 125 telegrambestellers jaarlijks vele telegrammen in Nederland. Ook heeft Telegram Service bv contracten met meer dan 200 andere telegrambedrijven om telegrammen in het buitenland te kunnen bezorgen. Op het hoofdkantoor in het Groningse Alteveer werken 12 mensen. Website: www.telegram.nl. telefoon: 0599 - 330 920. Directeur: Rob van Hoof, r.vanhoof@telegram.nl .




Ingezonden persbericht