Ingezonden persbericht


Imation verhoogt prijzen van alle magnetische opslagmedia

Schiphol-Rijk, 16 november 2005 - Imation, leverancier van verwisselbare opslagmedia, maakt bekend dat haar prijzen met ingang van 15 januari 2006 omhoog gaan.

Imation heeft in juli 2005 de prijzen van bepaalde producten verhoogd. Deze prijsverhoging werd ingegeven door de gestegen grondstofkosten. Ten aanzien van bepaalde opslagproducten speelde ook een voorraadkwestie mee.

De afgelopen maanden zijn de grondstofkosten verder gestegen. Daarnaast blijft de koers van de dollar stijgen. Imation compenseert deze prijsstijging gedeeltelijk door verbeterde inkoopmethodes, projecten ten behoeve van lagere kosten en verbeterde productiemethodes. De overige kosten dienen te worden gecompenseerd door de prijzen van alle magnetische opslagproducten te verhogen.

De afgelopen maanden zijn de kosten voor hars, filmlaag en transportkosten enorm gestegen. "We proberen bepaalde dure kunststoffen te vervangen, maar doen daarbij geen concessies aan de kwaliteit", zegt Brian Plummer, directeur Imation Europa. "We zullen goedkopere grondstoffen uitvoerig testen voor we erop overgaan."

Prijsstijgingen in Europa
Product Stijging in procenten
3480 15 tot 20
3490E 15 tot 20
3590 15 tot 20
Alle entry-level producten 15 tot 20
9840 4,5
9940 4,5
LTO Ultrium 1 5,0
LTO Ultrium 2 4,5
DLTtape IV 5,0
SuperDLTtape I 4,5
SuperDLTtape II 4,5
Diskettes 4,5

Imation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van magnetische en optische verwisselbare-opslagmedia. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabyte tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumenten- als de zakelijke markt. Imations tapecartridges worden gebruikt in rekencentra en gedistribueerde opslagnetwerken en toegepast bij gegevensverwerking en beveiliging, in bedrijfscontinuïteitsprogramma's en voor backup en archivering. De vraag naar Imations optische producten en diskettes wordt gedreven door de behoefte aan betrouwbaarheid, gemak en draagbaarheid bij de opslag en het beheer van zakelijke gegevens, foto, film, illustraties en muziek op bedrijfs- en thuiscomputers en steeds vaker in consumentenelektronica. Met meer dan driehonderd onderzoekers en ontwikkelaars die bij Imation werkzaam zijn en meer dan driehonderd patenten op haar naam, weet Imation haar positie als pionier op het gebied van magnetische en optische media te bestendigen. Op 30 september 2005 had Imation 2225 mensen in dienst. Imation behaalt 62% van de omzet buiten de V.S. Het Imation-hoofdkantoor bevindt zich in Oakdale, Minnesota. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.nl of op www.imation-europe.com.

Meer informatie:
Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op www.online-pressrooms.com

Imation Europe B.V.
Mady Wiessenberg
mdwiessenberg@imation.com 00 31 (20) 654 21 54

PublieksWerk B.V.
Marije Verdouw
00 31 (20) 486 21 39
marije@publiekswerk.nl