Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

D-Link verdedigt zijn positie als marktleider op het vlak van netwerkoplossingen voor MKB

De In-Stat Research Group erkent D-Link opnieuw als wereldwijde marktleider op het vlak van netwerkoplossingen voor het MKB-segment

Rotterdam, 16 november 2005 - D-Link, wereldwijd leverancier van netwerkapparatuur en communicatietechnologie voor particulieren, MKB en grote bedrijven, behaalde opnieuw de eerste plaats in de ranglijst op het vlak van wereldwijde connectiviteit. Hiermee onderstreept het netwerkbedrijf nogmaals zijn leidinggevende positie binnen het MKB-segment. Volgens de Q2/2005-rapporten van verschillende analisten, waaronder die van In-Stat Research Group, blijft D-Link wereldleider in het leveren van netwerkoplossingen voor gebruikers binnen de MKB-markt. Met bijna tien miljoen verbindingspunten in Q2/2005 blijft D-Link de markt domineren in zowel LAN's en WAN's, als breedbandproducten voor MKB-klanten.

"De MKB-markt heeft wereldwijd ongeveer tachtig miljoen potentiële klanten die allemaal een netwerk en een internetverbinding nodig hebben voor hun dagelijkse bedrijfsactiviteiten", zegt Norm Bogen, Director of Networking bij In-Stat Research. Het Q2/2005-rapport toont opnieuw het leiderschap aan van D-Link in deze zeer competitieve markt. Het grote succes heeft het bedrijf te danken aan een groot productievermogen, een wereldwijd distributiemodel dat meer dan honderd landen bereikt, een indrukwekkende netwerkbreedte en aan netwerkoplossingen die speciaal voor MKB's ontworpen zijn."

"We zijn erg blij om van toonaangevende analisten, zoals de In-Stat Research Group, erkenning te krijgen voor de succesvolle manier waarop we wereldwijd specifiek de behoeften van het MKB kunnen invullen", zegt Kevin Wen, President D-Link Europe. "We schrijven dit vermogen om consequent zaken te doen en zo een leidinggevende positie te verwerven binnen het MKB-segment, toe aan de inspanningen en de betrokkenheid van onze mensen en aan ons streven om perfectie te bieden op technisch vlak."

D-Link is een volwaardige wereldwijde speler die niet alleen zijn bereik en concurrentievoordeel heeft aangescherpt, maar ook de bedrijfseenheden succesvol heeft uitgebreid naar 90 kantoren die meer dan vijf continenten bedienen. De omzet van D-Link Europe bedraagt 27% van de wereldwijde omzet. Door aspectenonderzoek en gegevens per markt te verzamelen, kan D-Link Europe competitieve oplossingen bieden die perfect aansluiten bij de behoeften van de verschillende markten in de verschillende landen.

Einde bericht

Over D-Link
D-Link, opgericht in 1986, is de wereldwijde vooraanstaande designer, ontwikkelaar en producent van netwerken, connectivity-, voice- en datacommunicatieproducten voor consumenten, MKB en SOHO. 'Building Networks for People' is de drijfveer achter het succes van D-Link. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. Met meer dan 1.600 werknemers bedient D-Link vanuit 90 vestigingen wereldwijd meer dan 100 landen. D-Link staat voor innovatie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink.nl.

Voor meer informatie, een interview of fotomateriaal: Progress Communications
Birthe Steenvoorden
Tel. +31 (0)20-363 11 52
E-mail: birthe@progresscommunications.nl
www.progresscommunications.nl

D-Link Nederland
Natasja de Groot (Country Sales Manager)
Tel. +31 (0)10-282 14 45
E-mail: info@dlink.nl
www.dlink.nl