Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


16 november 2005


Zutphen - Vrachtwagenchauffeur rijdt hoogtebeveiliging omver

Een vrachtwagenchauffeur uit Giessen heeft dinsdagmiddag (15/11) op de Oude IJsselbrug de hoogtebeveiliging omver gereden. Doordat hij even niet oplette, zag hij de borden over het hoofd. Gezien de verkeersdrukte was de Giessenaar over de brug doorgereden en meldde zich later bij de politie. De schade wordt geregeld.


Lochem - Auto's botsen

Een 48-jarige automobilist uit Diepenheim is dinsdagmiddag (15/11) omstreeks 16.40 uur achterop de auto gereden van een 22-jarige Enschedese. Beiden reden over de Goorseweg vanaf Lochem. De 22-jarige stopte bij de verkeerslichting op de kruising met de Nettelhorsterweg voor het oranje licht. Zij had bij de kruising een motoragent zien staan en wilde geen bekeuring riskeren. De Diepenheimer had dit niet verwacht en botste tegen haar auto. De auto's waren dusdanig beschadigd dat ze moesten worden weggesleept. Beiden bleven ongedeerd.


Eerbeek - Snorfietser raakt gewond

Een 36-jarige snorfietser uit Gendringen raakte dinsdagmorgen (15/11) rond 07.20 uur na een aanrijding. Een 37-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur gaf op de rotonde aan de Harderwijkerweg geen voorrang aan de snorfietser. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de man uit Gendringen een pijnlijke rug opliep. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen.


Zutphen - Bromfiets rijdt 38 km te hard

Agenten hebben dinsdagmiddag (15/11) bij een politiecontrole op de Deventerweg een 24-jarige bromfietser uit Zutphen bekeurd. De man reed 38 km te hard, droeg geen helm en was niet in het bezit van een bromfietscertificaat.
Verder werden bij de controle vijf bestuurders bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km . Er is hier 50 km toegestaan.


Twello - Geen gordel

Agenten hebben dinsdagmiddag (15/11) bij controles op verschillende locaties in Twello, Voorst en Klarenbeek zeven bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Verder werd bekeurd voor de volgende zaken: twee maal niet handsfree bellen en 2x parkeren buiten de parkeervakken.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58
---- --