Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE


16 november 2005


Epe - Vrouw gewond door aanrijding

Een 22-jarige vrouw uit Zwolle is dinsdagmiddag (15/11) op de S 9 gewond geraakt als passagiere van haar 19-jarige zus die de auto bestuurde. De 19-jarige vrouw reed de afslag naar Zwolle voorbij en remde.Door het natte wegdek kwam zij tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Een ambulance vervoerde het 22-jarige slachtoffer met nek- en rugklachten naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle.


Harderwijk - Politie neemt illegaal vuurwerk in beslag

De politie heeft dinsdagmiddag (15/11) op de Sophialaan van een 15-jarige jongen uit Ermelo een partij illegaal vuurwerk in beslag genomen. De jongen stond in een groepje van vier jongens en stak als enige rond 14.00 uur vuurwerk af. Een medewerker van Stadstoezicht hield de jongen aan en droeg hem over aan de politie. De politie nam een doos met 55 stuks vuurwerk in beslag. De verdachte wordt doorverwezen naar een preventieproject waar een passende maatregel wordt getroffen.


Hattemerbroek/Wezep - Vier bestuurders in de fout

Vier bestuurders gingen dinsdagavond (15/11) tijdens een verkeerscontrole door de politie in de fout. De politie controleerde onder anderen op de Zuiderzeestraatweg in Hattemerbroek en in Wezep op de Rondweg, Stationsweg en op het Meidoornplein. De politie bekeurde vier bestuurders voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De controle werd uitgevoerd naar aanleiding van klachten van omwonenden.


Oldebroek - Auto's aan de Ds. Otto Veeninglaan opengebroken

Een nog onbekende man heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (16/11) drie auto's aan de Ds. Otto Veeninglaan opengebroken. Uit een VW Golf werd de radio/cd-speler gestolen. Het slot van een portier werd vernield. Een overbuurman zag woensdagmorgen vroeg rond 04.10 uur de vermoedelijk dader bij de auto staan. Toen de buurman naar buiten ging verdween de man. Een 23-jarige bewoner werd enkele minuten later wakker van gerommel en zag een man uit een andere auto enkele cd's halen. Uit een VW Bora werd een gering geldbedrag meegenomen. De vermoedelijke dader was in het zwart gekleed. De politie stelt een onderzoek in.

't Harde - Inrichting hennepkwekerij aangetroffen
Agenten hebben maandag (14/11) bij een politieonderzoek bij een woning aan de Bovenweg in de schuur een complete inrichting voor een hennepkwekerij aangetroffen. Deze goederen zijn in beslag genomen en vernietigd. De 40-jarige bewoner is in verband met het onderzoek ingesloten.

EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58
---- --