Politie Zeeland


---


W-7219-2005 Verkeerscontrole

Woensdag werd van 07.30 - 09.00 uur verkeerscontrole gehouden in de gemeente Vlissingen.
De controle vond plaats op het Draaibrugpad, het Marnixplein en de Kerklaan en de nadruk van deze controle lag op het controleren van bromfietsen. In totaal werden 26 bekeuringen uitgeschreven voor de volgende overtredingen:
1x geen gele herkenningsplaatjes bromfiets
1x ten onrechte voeren van oranje herkenningsplaatjes bromfiets
2x niet dragen helm / kinbandje niet vast
1x verkeerde bevestiging van het verzekeringsplaatje bromfiets
8x teveel vermogen bromfiets
1x niet in bezit bromfietscertificaat
4x negeren bord eenrichtingverkeer fietsers en bromfietsers
1x verkeerd verzekeringsplaatje bromfiets
2x slechtwerkende rem bromfiets
1x geen verlichting bromfiets
1x niet tonen bromfietscertificaat
1x onverzekerd rijden op bromfiets
1x negeren rode verkeerslicht, auto
1x niet handsfree bellen, auto.


Z-7220-2005 Diefstal uit auto

Dinsdag tussen 05.45 en 12.00 uur werd in de Boterzandstraat in Biervliet een auto opengebroken.
Uit de auto werden de autoradio / cd-speler en het navigatiesysteem weggenomen. De waarde van de gestolen goederen bedraagt ongeveer duizend euro.


W-7221-2005 Aanrijding in Middelburg

Dinsdag omstreeks 13.00 uur werd in de Statenlaan in Middelburg een 19-jarige Middelburgse fietsster aangereden door een onbekend gebleven automobilist.
Zij fietste via de Thibautstraat in de richting van de Statenlaan Bij het oversteken van de Thibautstraat naar het fietspad van de Statenlaan werd zij aangereden door een auto. Hierbij werd het voorwiel van de fiets geraakt waardoor zij ten val kwam. De Middelburgse liep een scheurtje op in haar onderarm en raakte verder gewond aan haar knie. De automobilist kwam uit de Statenlaan en ging richting de Thibautstraat, de man gaf geen richting aan en reed na de aanrijding door zonder te stoppen. De politie vraagt eventuele getuigen van deze aanrijding zich te melden.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.