Ingezonden persbericht


Persbericht

Belkin benoemt nieuwe algemeen directeur voor Nederlandse vestiging en EMEA-productmanagement

Belkin, Schiphol-Rijk, 16 november 2005 - Met ingang van november 2005 staat Belkin BV, de Nederlandse vestiging van de toonaangevende producent van connectiviteitsoplossingen, onder nieuwe leiding. De Amerikaan Jeff Hansen is tot algemeen directeur benoemd. Hansen, die deze taak overneemt van Rohit Nand, zal verantwoordelijk zijn voor het totale productmanagement, de marketingcommunicatie en verkoopondersteuning voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Hij zal zich niet alleen met de dagelijkse leiding van Belkin BV, de op een na grootste Belkin-vestiging van Europa, gaan bezighouden maar ook met de versterking van de rol van het productmanagement, de verbetering van de proces- en aanvoerkanalen, het in kaart brengen van nieuwe markten en verkoopkanalen en de verhoging van de zichtbaarheid van Belkin in de media- en eindgebruikersmarkten.

Sean Williams, vice-president van Belkin Europe, verwelkomt Jeff Hansen bij Belkin Europe als volgt: "Jeff Hansen komt naar Belkin met een indrukwekkende staat van dienst. Als vroegere senior vice-president van de merchandisingtak van direct-marketeer en internetretailer Zones.com, bekleedde Jeff eerder vergelijkbare posities bij e-commerce- en IT-ondernemingen als Optisel, Value America, MicroAge en Pinacor en wij kijken dan ook met vertrouwen uit naar zijn stijl van aansturing van ons productmanagement, de marketing en marketingcommunicatie en de structurering van de verkoopondersteuning in Europa.'

Jeff Hansen behaalde aan de universiteit van de staat Utah zowel een BA-graad in de economie als voor internationale betrekkingen en daarnaast een MBA-graad in internationaal management van Thunderbird. Hansen spreekt vier talen en heeft al een ruime buitenlandse ervaring. Binnenkort zal hij zich met zijn echtgenote en twee kinderen in Nederland vestigen.

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Over Belkin
Belkin (www.belkin.nl) is wereldwijd marktleider op het gebied van connectiviteitsoplossingen en biedt een brede reeks innovatieve producten voor de computer, elektronische- en audiovisuele apparatuur en de mobiele consument. Het productportfolio bestaat uit 255 wereldwijde patenten en beslaat de belangrijkste technologieën op het gebied van randapparatuur en accessoires:


* USB- en FireWire®-apparaten, hubs en PCI-kaarten
* Netwerkproducten voor het creëren van draadloze en bekabelde netwerken
* KVM (keyboard, video, mouse)-switches

* Kabels en apparaten voor gemeenschappelijk gebruik van randapparatuur
* Spanningsbeveiligers en Uninterruptible Power Supplies
* MP3- en Apple iPod-accessoires

* Accessoires voor mobiele telefoon, PDA en andere mobiliteitsproducten
* Invoerapparatuur en Bluetooth®-oplossingen
* PureAV componenten, interconnectoren en spanningsbeveiligingsproducten

Belkin is in 1982 opgericht door twee ondernemers in een garage in Californië en heeft op dit moment kantoren in Europa, Noord-Amerika, Australië en het Verre Oosten. Het Europese hoofdkantoor en distributiecentrum bevindt zich in het Engelse Northamptonshire. Daarnaast zijn er ondersteunende kantoren gevestigd in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Zweden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sany de Roos van Belkin:

Belkin BV
Sandy de Roos
Tel. +31 (0)20 654 7329
sandyr@belkin.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Maud Geerbex van LEWIS:

LEWIS Communications
Maud Geerbex
Tel. +31 (0 )40 235 46 00
maudg@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com