Ingezonden persbericht


Microsoft introduceert Windows Desktop Search voor ondernemingen

Gratis te downloaden Windows Desktop Search biedt snellere, relevantere en beter beveiligde toegang tot informatie

Schiphol-Rijk, 16 november 2005 - Microsoft heeft vandaag tijdens zijn jaarlijkse IT Forum Windows Desktop Search voor ondernemingen aangekondigd. Deze versie stelt informatiewerkers binnen bedrijven in staat om vanuit één enkel vertrekpunt precies die informatie die zij nodig hebben te zoeken en terug te vinden op zowel hun PC's als in e-mailmappen en gedeelde netwerkbestanden. Windows Desktop Search voor ondernemingen is een volgende stap in Microsoft's streven om te voorzien in de mogelijkheden om binnen de gehele onderneming naar informatie te zoeken, met gebruikmaking van Windows Desktop Search voor het zoeken op PC's en in e-mail, Microsoft SharePoint Portal Server voor het zoeken op het intranet van ondernemingen en MSN Search voor het zoeken naar informatie op internet.

De nieuwe versie van Windows Desktop Search voor ondernemingen is gebaseerd op de consumentenversie van het product, die snelle zoekmogelijkheden biedt voor het terugvinden van informatie in e-mail, op de desktop of op gedeelde netwerkeenheden. Daarnaast is deze versie door IT-managers op eenvoudige wijze te installeren, aan te passen en te beheren op alle op Microsoft Windows XP of Windows 2000 gebaseerde PC's binnen een onderneming. Dit resulteert in krachtige en intuïtieve zoekvoorzieningen die kunnen worden geïntegreerd met vertrouwde omgevingen zoals Microsoft Office, SharePoint Portal Server en producten van derden.

"De verbeteringen die we hebben toegevoegd aan de desktopzoekvoorzieningen die we begin dit jaar introduceerden, stellen IT-professionals in staat om een hogere productiviteit, lagere beheerkosten en groter gebruiksgemak binnen hun onderneming te realiseren", aldus Christopher Payne, corporate vice president van MSN search bij Microsoft. "Door de snelle toegang tot relevantere, actuelere en actiegeoriënteerde zoekresultaten kunnen informatiewerkers sneller betere beslissingen nemen."

Windows Live
Windows Desktop Search is een volgende stap op weg een ondernemingsbrede zoekoplossing, die het mogelijk maakt om in alle binnen een onderneming opgeslagen gegevens te zoeken. In de toekomst zullen producten uit het Windows Live-aanbod de kracht van software combineren met Internet-diensten, waardoor de digitale beleving van gebruikers nog relevanter en dynamischer wordt. Microsoft zal de mogelijkheden van Windows Desktop Search blijven uitbreiden, onder andere met Windows Live-diensten voor het zoeken binnen nieuwe gegevensbronnen. Daarnaast zal het in de toekomst mogelijk zijn om aanvullend op het desktopplatform diensten te bouwen.

Gebruikers binnen ondernemingen kunnen gebruik maken van de MSN Search-werkbalk. Deze is uitgerust met een nieuwe bètafunctie, die gebruikers de mogelijkheid biedt om geïntegreerde Windows Desktop Search-resultaten te bekijken in Microsoft Office Outlook. IT-managers kunnen Windows Desktop Search en de MSN Search-werkbalk aanpassen om gebruikers in staat te stellen om hun zoekgebied op eenvoudige wijze te verleggen van de desktop naar het web of naar een intranet, allemaal vanuit één, overal aanwezig zoekvenster.

Windows Desktop Search en de MSN Search-werkbalk zijn beide ontwikkeld volgens de strenge veiligheidsprocedures van Microsoft Windows en stemmen overeen met het huidige Windows veiligheids- en privacymodel. De producten respecteren de privacy van meerdere gebruikers op één enkele PC door gebruikmaking van de Windows-infrastructuur voor authentificatie en het beheer van gebruikersaccounts.

IT-professionals kunnen deze zoekvoorzieningen op eenvoudige wijze installeren, aanpassen en beheren via Microsoft Systems Management Server 2003 of ontwikkelhulpmiddelen van derden. Met behulp van IFilters en protocol handlers kunnen zij ook additionele informatiebronnen en bestandstypen aan Windows Desktop Search toevoegen. Uitgebreide informatie hierover is te vinden op de Microsoft Developer Network (MSDN) -website, http://msdn.microsoft.com. Ondernemingen kunnen gebruikmaken van aanvullende productondersteuning via Microsoft Product Support Services.

Windows Desktop Search voor ondernemingen biedt op dit moment ondersteuning voor 15 talen, wat op korte termijn verder zal worden uitgebreid, en is voor gebruikers met een Windows-licentie gratis te downloaden vanaf http://www.microsoft.com/windows/desktopsearch/enterprise.

MSN
MSN, onderdeel van Microsoft, is 's-werelds en Nederlands meest bezochte internetbestemming. MSN trekt wereldwijd meer dan 420 miljoen unieke gebruikers per maand. Gelokaliseerde versies zijn beschikbaar in 41 markten en 21 talen. MSN is wereldwijd leidend in het bieden van webdiensten aan consumenten (MSN Hotmail, MSN Messenger, MSN Spaces en MSN Search) en digitale marketingoplossingen aan bedrijven. Meer informatie is te vinden op www.msn.nl.

Cijfers:
- MSN.nl trekt maandelijks ruim 6 miljoen unieke bezoekers. - In Nederland zijn ruim 5.2 miljoen Hotmail-accounts. - In Nederland maken maandelijks ruim 4.5 miljoen mensen gebruik van MSN Messenger.

Microsoft IT Forum
Microsoft IT Forum 2005 is Microsoft's Europese conferentie voor IT-professionals, gericht op het ontwerpen, toepassen en beheren van de veilige, verbonden onderneming. Het Microsoft IT Forum 2005, dat drie dagen duurt, biedt ruim 3.500 IT-professionals en technische beslissers uitgebreide technische informatie en oplossingen en heeft tot doel Europese IT-professionals te voorzien van de technologie en de ondersteuning die zij nodig hebben om zowel intern als extern zakelijke waarde te kunnen leveren. Meer informatie over presentaties, technische workshops, partners en productannonceringen is te vinden in de virtuele perskamer van het IT forum op http://www.microsoft.com/emea/presscentre/presscentresite/itforum/default.mspx.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.



Ingezonden persbericht