Ingezonden persbericht


De Publieke Omroep besteedt in november crossmediaal aandacht aan de Nederlandse documentaire. Het is niet alleen documentairemaand op Nederland 3, op de site Hollanddoc.nl is een aantal spraakmakende documentaires van de Publieke Omroep online te bekijken, terwijl in de periode van het IDFA in Amsterdam ook Radio 1 in 1 op de middag een IDFA-journaal verzorgt. De VPRO zendt dagelijks op Nederland 3 het programma Cinema.nl uit met nieuws over het festival.

Met deze aanpak zal het mogelijk zijn voor deze gelegenheid speciaal geselecteerde documentaires opnieuw te bekijken maar nu dus online op www.hollanddoc.nl. Het gaat om documentaires als 'Ramses' van Pieter Fleury, over de 69-jarige Amsterdamse zanger Ramses Shaffy. 'Hollands Licht' van Pieter Rim-de Kroon, over het specifieke lichtschijnsel boven Nederland dat door de 17e eeuwse Hollandse meesters zo vaak op doek is vastgelegd. 'Daar hoorden zij engelen zingen' van Roel van Dalen, over het bedrijf Ajax in al haar geledingen. 'Ik kom altied weer terug' van Frank van den Engel, een documentaire over Benny Jolink, zanger en voorman van de rockband Normaal. Meer informatie over alle online documentaires staat op de sites.

Op www.nederland3.nl/docu is alles wat maar iets met documentaires te maken heeft samengebracht. Deze site functioneert als een traffic-site en linkt het publiek door naar alles binnen het publieke omroepdomein dat over documentaires gaat. Ook vindt men hier het laatste nieuws over het IDFA. De documentaires die worden aangeboden zijn in hun geheel te streamen. De Publiek Omroep maakt zich hiermee sterk om de door hun gecoproduceerde documentaires optimaal te etaleren.


---- --