Ingezonden persbericht


Talloze nieuwe producten en oplossingen van Microsoft om de bedrijfsautomatisering te verbeteren

Meer investeringen in 64-bit, Virtual Server 2005 R2, nieuwe producten voor systeembeheer

Schiphol-Rijk, 16 november 2005 ­ Microsoft heeft op IT Forum, zijn voornaamste conferentie voor automatiseerders in Europa, een reeks softwaretechnologieën en applicaties aangekondigd. Deze innovatieve producten en tools ­ van IT-infrastructuur- tot desktopoplossingen ­ zullen mensen helpen bij het aangaan van de uitdagingen die de veranderende werkomstandigheden met zich meebrengen. De aankondiging onderstreept Microsofts streven om nieuwe mogelijkheden en voordelen te bieden aan een breed scala aan klanten, waaronder ontwikkelaars, automatiseerders, zakelijke beslissers en informatiewerkers. In de komende 12 maanden zal Microsoft veel nieuwe producten op de markt brengen om klanten te helpen hun efficiency, productiviteit en veiligheid te verbeteren. n.

Microsoft investeert zwaar in software-innovaties om klanten te helpen een geoptimaliseerde IT-infrastructuur te bereiken, met systemen die de kosten en de complexiteit terugbrengen, een snelle implementatie mogelijk maken om concurrentievoordeel te behalen en de productiviteit van eindgebruikers verhogen. Binnen de inspanningen om de strategische waarde van IT te verhogen past ook de ondersteuning van 64-bit. Veel klanten realiseren reeds significante verbeteringen met behulp van 64-bit automatisering. Ondersteuning voor een veel groter fysiek en virtueel geheugen zorgt voor meer schaalbaarheid en prestatievermogen. Op het gebied van veiligheid zorgen de 64-bit processor en besturingssysteemtechnologie - zoals 'data execution prevention' - voor een betere bescherming tegen kwaadaardige code. Daarnaast zijn de Windows x64-edities gebouwd op hetzelfde solide fundament als de x86-versie van Windows en ze kunnen profiteren van de grotere 64-bit adresruimte voor meer betrouwbaarheid. De ongeëvenaarde compatibiliteit van x64-processors met 32-bit applicaties zullen een gecontroleerde overstap op 64-bit automatisering mogelijk maken.

Zo heeft de National Aeronautics and Space Administration (NASA) in de Verenigde Staten een twee- tot tienvoudige versnelling van de verwerkingsdoorvoer gemerkt voor haar online World Wind tool voor de visualisatie van planeten, zelfs ten opzichte van geavanceerde 32-bit systemen.

'De kansen en de waarde die 64-bit vertegenwoordigt voor klanten is duidelijk en Microsoft weet wat nodig is om klanten te helpen met de overschakeling', zegt Bob Muglia, senior vice president van Microsoft Server and Tools. 'Wij zetten hoog in op 64-bit technologie en werken nauw samen met partners om een probleemloze overgang voor onze klanten mogelijk te maken.'

* Microsoft levert reeds voor 64-bit geoptimaliseerde producten, zoals de onlangs geïntroduceerde SQL Server 2005, Visual Studio 2005 en Virtual Server 2005 R2. Teneinde klanten optimaal te laten profiteren van 64-bit, zal een aantal producten, waaronder Microsoft Exchange Server '12', Windows Compute Cluster Server 2003, Windows Server 'Longhorn' Small Business Server en de Microsoft infrastructuuroplossing voor middelgrote bedrijven, codenaam Centro, exclusief 64-bit zijn en geoptimaliseerd voor x64-hardware. De volgende versie van Windows Server, codenaam Windows Server 'Longhorn' R2, biedt de volledige transitie naar uitsluitend 64-bit hardware, terwijl geprofiteerd kan worden van 32-bit en 64-bit applicatiecompatibiliteit. Voor zeer grootschalige applicatie- en databasebelastingen zal de komende jaren Windows Server op 64-bit Itanium-gebaseerde systemen de voornaamste keuze voor klanten zijn. * Als onderdeel van de strategie om klanten virtualisatie en zelfbeherende dynamische systemen te bieden, is Virtual Server 2005 R2 in productie genomen, zodat deze begin december beschikbaar komt. Virtual Server 2005 R2 biedt verbeterde prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid voor serverconsolidatie, migratie van oude applicaties, herstel na calamiteiten en ontwikkelen en testen van software. De richtprijs van Virtual Server R2 Standard Edition is ¤99 en de richtprijs van Virtual Server R2 Enterprise Edition is ¤199. Met deze nieuwe prijzen wil Microsoft servervirtualisatie voor klanten bereikbaarder maken. en.
* Windows Compute Cluster Server 2003 Beta 2 is nu beschikbaar. Het is een 64-bit oplossing, ontworpen om sneller inzichten te verkrijgen door een zeer snel rekenplatform te bieden dat eenvoudig te implementeren, te gebruiken en te integreren is binnen de huidige infrastructuren en tools. Microsoft werkt samen met meer dan 20 software partners in de sectoren industrie, biowetenschappen en aardwetenschappen en andere, om een reeks commerciële applicaties aan te bieden voor Windows Compute Cluster Server 2003. Daarnaast investeert Microsoft meerdere miljoenen dollars over een periode van meerdere jaren in de academische gemeenschap, in het bijzonder door het oprichten van 10 instituten voor 'High Performance Computing' in samenwerking met universiteiten en researchinstellingen. Hiertoe behoren onder meer de universiteiten van Stuttgart en Southampton en de Russische Nizhni Novgorod staatsuniversiteit. In het kader van het realiseren van zelfbeherende dynamische systemen zal System Capacity Planner 2006 in december in productie worden genomen. Dit product biedt ongeëvenaarde functionaliteit en flexibiliteit voor prestatieanalyse en planning voor Exchange Server 2003 en voor Microsoft Operations Manager (MOM) 2005 systeemimplementatie. Microsoft heeft ook gedetailleerde plannen bekendgemaakt betreffende een aanbod voor middelgrote bedrijven, System Center Essentials genaamd. Hierdoor kunnen ook deze bedrijven profiteren van het Dynamic Systems Initiative, zodat zij gemakkelijk en rendabel hun IT-omgeving kunnen beveiligen, monitoren en updaten en hun eindgebruikers beter kunnen ondersteunen.

Cultiveren van een gemeenschap: het mogelijk maken van een 'digital workstyle' Microsoft is van mening dat voor zakelijk succes mensen centraal staan en dat zij het meest waardevolle bedrijfsmiddel zijn waar een bedrijf over beschikt. Informatiewerkers die moeten excelleren in een wereldwijde economie en een evoluerende arbeidsmarkt, hebben behoefte aan nieuwe en verbeterde tools om aan de eisen van een snel veranderende zakelijke omgeving te kunnen voldoen.

'We willen graag succesvolle mensen en organisaties cultiveren en het kenmerk van een succesvolle organisatie is de bereidheid om werknemers de juiste tools te geven om hun werk goed te doen', zegt Jeff Raikes, president van de Microsoft Business Division. 'De Microsoft Business Division is gericht op een 'digital workstyle', oftewel een reeks tools die de wijze waarop mensen werken volledig ondersteunen.'

Tot de oplossingen die bijdragen tot gemakkelijker samenwerken en het ontwikkelen van nauwere banden met klanten en partners behoort Windows Desktop Search voor ondernemingen. Windows Desktop Search stelt informatiewerkers in staat om tijd te besparen door één enkel startpunt te bieden vanwaar mensen snel de relevante informatie kunnen vinden op hun PC, in e-mail, op het bedrijfsnetwerk, het intranet of het web. * Het uitbreiden van Windows Desktop Search naar ondernemingen biedt IT-managers een gratis zoektool dat geïntegreerd is met vertrouwde omgevingen zoals Windows en Office. Zij kunnen Windows Desktop makkelijk en veilig beheren, aanpassen en implementeren op alle PC's binnen de onderneming, door gebruik te maken van Microsoft Systems Management Server (SMS) of implementatietools van derden. * Implementatie van Windows Desktop Search voor ondernemingen sluit aan bij de visie op Windows Live door mogelijkheden te scheppen voor services op basis van het desktopplatform. * Windows Desktop Search voor ondernemingen is gratis bij aanschaf van een Windows-licentie. * Windows Desktop Search kan geïntegreerd worden met vertrouwde omgevingen zoals Office, Microsoft Office SharePoint Portal Server en enterprise-producten van derden. Meer informatie over Microsoft Dynamics GP en Windows Desktop Search voor ondernemingen is te vinden op http://www.microsoft.com/emea/presscentre/presscentresite/itforum/default.mspx.

Microsoft IT Forum
Microsoft IT Forum 2005 is Microsoft's Europese conferentie voor IT-professionals, gericht op het ontwerpen, toepassen en beheren van de veilige, verbonden onderneming. Het Microsoft IT Forum 2005, dat drie dagen duurt, biedt ruim 3.500 IT-professionals en technische beslissers uitgebreide technische informatie en oplossingen en heeft tot doel Europese IT-professionals te voorzien van de technologie en de ondersteuning die zij nodig hebben om zowel intern als extern zakelijke waarde te kunnen leveren. Meer informatie over presentaties, technische workshops, partners en productannonceringen is te vinden in de virtuele perskamer van het IT forum op http://www.microsoft.com/emea/presscentre/presscentresite/itforum/default.mspx.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.