Unit 4 Agresso

Unit 4 Agresso sluit grootste contract ooit met nieuwste versie van Agresso Business World (5.5)

Sliedrecht, 16 november 2005

Het DFID, het Britse Department for International Development (het Ministerie voor Ontwikkelingssamenwerking), heeft Unit 4 Agresso opdracht gegeven tot het leveren en implementeren van een nieuw softwaresysteem ter waarde van ongeveer 17,0 miljoen.

Het project omvat de vervanging van een groot aantal oude systemen door de geïntegreerde modules van AGRESSO Business World 5.5. Het betreft functies voor financiën, inkoop, projecten en facturatie. De totale implementatie zal vijf jaar in beslag nemen en heeft een contractwaarde, inclusief eigen diensten, van 9,5 miljoen.

Het project zal worden uitgevoerd met een aantal partners. Deze partners zullen diensten leveren op het gebied van training van de eindgebruikers en proces- en veranderingsmanagement. Daarnaast zal Agresso Business World 5.5 aangevuld worden met specifieke functionaliteit.

Het DFID leidt de strijd van de Britse overheid tegen armoede in de wereld. Circa 3000 medewerkers zijn werkzaam in 70 kantoren die verspreid liggen over de wereld, van Afghanistan tot Zimbabwe. Het DFID heeft ook vertegenwoordigingen in 23 ambassades van het Verenigd Koninkrijk, voornamelijk in Oost-Europa en de voormalige Sovjet Unie. Medewerkers over de hele wereld zullen AGRESSO Business World via satellietcommunicatie kunnen benaderen. De centrale applicaties draaien op servers in het Verenigd Koninkrijk.

Een projectmanager en projectteam, dat alle specialistische technische kennis en vaardigheden in huis heeft, zullen toegewezen worden om ervoor te zorgen dat deze grote en complexe implementatie op tijd en binnen het budget afgerond zal worden. De kantoren van het DFID in het Verenigd Koninkrijk zullen in april 2007 'live' gaan, in april 2008 gevolgd door de rest van de wereld.

CFO Edwin van Leeuwen: "Deze order is het bewijs dat we met de nieuwste versie van AGRESSO Business World ook zeer grote en complexe projecten kunnen aanbieden. Dit in combinatie met onze expertise in de publieke sector. SAP viel in de openbare biedingsronde al snel af tijdens de functionaliteit- en performancetest en uiteindelijk hebben we in de eindronde ook twee concurrenten weten te verslaan die gebruikmaken van een Oracle-oplossing (Capgemini en Bearingpoint). AGRESSO Business World 5.5 wist zich met name te onderscheiden op het gebied superieure Web technology die onder andere efficiënt gebruikmaakt van beschikbare bandbreedte (snelle responstijden). Ook de nieuwe workflow- module in versie 5.5 stelt organisaties in staat om budgetten, projectwerkorders en andere transacties volgens de interne regels door de juiste personen te laten fiatteren."

Als implementatiepartner van het DFID moet Agresso ervoor zorgen dat het DFID met minder, beter geïntegreerde IT-systemen gaat werken, die eenzelfde 'look and feel' hebben, makkelijk in gebruik zijn en snel en makkelijk toegang geven tot de juiste informatie in het juiste formaat. Door het terugbrengen van dubbel werk, het automatiseren van administratieve taken en het opzetten van efficiëntere workflows, zullen de medewerkers van het DFID meer tijd krijgen voor het inkoopproces en het monitoren van budgetten. Bovendien krijgen zij beter inzicht in de uitgaven en in het performance measurement, en zullen zij gemakkelijker rapportages kunnen maken, om onder meer antwoord te kunnen geven op vragen die vanuit het parlement gesteld worden. Met het nieuwe systeem zal het DFID bovendien makkelijker en beter kunnen voldoen aan de eisen die gesteld worden aan de regels voor overheidsfinanciering.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Unit 4 Agresso N.V.
Edwin van Leeuwen CFO
Tel.: +31 (0)184 444444
Fax: +31 (0)184 444463
E-mail: Edwin.van.Leeuwen@unit4agresso.com

Unit 4 Agresso is een internationale ontwikkelaar en distributeur van secure e-business solutions. Unit 4 Agresso NV, met hoofdkantoor in Nederland is genoteerd aan de Nederlandse aandelenbeurs. De organisatie biedt haar diensten aan via werkmaatschappijen in Nederland, Noorwegen, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland, Italië, België, Spanje, Denemarken, Ierland, Canada en de Verenigde Staten; en via distributeurs en partners in vele andere landen.


---- --