Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

EUROMEETINGS MAAKT INTERNATIONAAL VERGADEREN GEMAKKELIJK

NU ONLINE BOEKBAAR: RUIM 3.000 VERGADERLOCATIES IN FRANKRIJK EN MONACO

Den Haag, november 2005 - Internationaal zakendoen wordt een stuk eenvoudiger. Euromeetings, sinds juni de nieuwe joint venture tussen het Nederlandse Hotelcontact in Den Haag en het Duitse Kurt Schuller Verlag, heeft vorige week een samenwerkingscontract getekend met het Franse bedrijf Groupe Centrale des Salles (GCDS). De 8.000 vergaderlocaties van Euromeetings worden hiermee uitgebreid met nog eens 3.000 mogelijkheden voor vergaderingen en bijeenkomsten in Frankrijk en Monaco. Er zijn nu ruim 11.000 vergaderlocaties in Europa boekbaar bij Euromeetings, telefonisch en online. Van alle locaties is uitgebreide informatie beschikbaar op de website.

Laagste prijzen
Tot voor kort was het een ingewikkelde én tijdrovende business om een vergaderlocatie in het buitenland te boeken. Via de website www.euromeetings.com is het nu mogelijk met gebruik van één eigen klantcode tegen de laagste prijzen online een ruimte te zoeken en te boeken in het buitenland. Alle relevante informatie is op de website terug te vinden, zoals formaat van de zalen, tarieven van de vergaderarrangementen en of de zaalruimte überhaupt beschikbaar is. Tot nu zijn Nederland, Duitsland, België, Luxemburg, Oostenrijk en vanaf 1 januari 2006 ook Frankrijk en Monaco aangesloten.

Frankrijk en Monaco
De overeenkomst tussen Euromeetings en GCDS is na drie maanden onderhandelen in Parijs ondertekend in het nieuwe hotel Hilton Arc de Triomphe door Jan Reijer Brons (CEO van Euromeetings), Kurt Schüller (Managing Director van Euromeetings) en Alain De Labaca (Managing Director van GCDS). "Wij zijn blij met de overeenkomst met GCDS omdat het aanbod van Euromeetings nu is uitgebreid met aantrekkelijke vergaderlocaties in Frankrijk en Monaco. De locaties die GCDS aanbiedt, bevinden zich niet alleen in de grote steden. Zo zijn er ook kasteeltjes op de campagne te boeken en wat te denken van vergaderen in Nice met uitzicht op zee (zwembroek mee!)" aldus Jan Reyer Brons van Euromeetings Nederland.

Over Euromeetings
Het Nederlandse Hotel Contact (Euromeetings Nederland) en het Duitse U-V-T (Euromeetings Duitsland) zijn al ruim 15 jaar belangrijke spelers in de vergaderindustrie. In januari 2006 gaan Frankrijk en Monaco online. Verder in dat jaar volgen er nog allianties met Engeland, Spanje, Zwitserland en Scandinavië. Klanten van Hotel Contact/Euromeetings in Nederland zijn onder andere Randstad, ABN AMRO en PinkRoccade (zie www.nl.euromeetings.com). Naar verwachting worden er volgend jaar al circa 40.000 boekingen gerealiseerd met een geschatte Europese jaaromzet van 60 miljoen meeting euro's. Kijk voor meer informatie op www.de.euromeetings.com/partners/.

EIBTM
Euromeetings is met twee stands aanwezig op EIBTM in Barcelona (www.eibtm.com), standnummer D306 voor technologie en G810 voor zakelijke opdrachtgevers en accommodaties.