16 november 20 05

ACADEMISCHE ZIEKENHUIZEN TEKENEN MILJOENENCONTRACT MET PRIORITY TELECOM

Schiphol-Rijk -- Priority Telecom (Euronext Amsterdam: PRIOR) maakt vandaag bekend dat zij een mantelovereenkomst heeft afgesloten met vier academische ziekenhuizen: het Universitair Medisch Centrum Utrecht, Universitair Medisch Centrum Groningen, VU medisch centrum en Leids Universitair Medisch Centrum. De overeenkomst heeft een contractwaarde van enkele miljoenen euro s over een periode van drie jaar. Priority Telecom zal deze instellingen voorzien van complete spraakinfrastructuren op basis van geavanceerde ISDN-technologie.

In een uniek samenwerkingsproject hebben de vier UMC s de handen ineengeslagen in de strijd tegen de hoge telefoonkosten. Tijdens een grondige offerteronde hebben vijf leveranciers vragen beantwoord ten aanzien van techniek, functionaliteit en service. Vervolgens zijn de gebundelde belvolumes van de vier UMC s elektronisch geveild, waardoor de UMC s een besparing van 30 à 40 % hebben gerealiseerd. Een verdere besparing wordt gerealiseerd door het kosteloos onderling telefoneren.

Door dit contract met deze vier ziekenhuizen, levert Priority Telecom nu vaste telefoniediensten aan zes van de acht academische ziekenhuizen in Nederland. De geavanceerde spraakdiensten worden door middel van tientallen Corporate Voice ISDN30-verbindingen op een niet-volledig benutte glasvezelinfrastructuur gerealiseerd, met intelligente beschikbaarheidverhogende diensten zoals fallback routing en dual-homing. Door deze opdracht zal het gratis on-net aanbod van Priority Telecom in de markt een verdere impuls krijgen.

Gina van der Werf, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Priority Telecom: Met dit contract boeken we weer een succes voor Corporate Voice ISDN-oplossingen voor grote zorg- en academische instellingen. Deze mantelovereenkomst onderstreept dat onze geïntegreerde spraakoplossingen -- met een hoge mate van flexibiliteit, beschikbaarheid en beveiliging, gekoppeld aan een concurrerende prijs -- uitermate goed voldoen aan de vraag van onze klanten. Die combinatie maakt ons tot een uitstekende partner voor organisaties in deze sector.
---

Voor inhoudelijke ondersteuning en projectbegeleiding maken de UMC s gebruik van de diensten van Taula Telematica Consultancy uit Zwolle. "De vier ziekenhuizen hebben een geweldig resultaat geboekt met deze aanbesteding. Door de hoge mate van maatwerk die wordt geleverd, wordt aan de specifieke eisen van een ziekenhuisomgeving voldaan. De gunstige prijsafspraken zijn met een marktconformiteitsclausule gedurende de gehele looptijd van het contract gewaarborgd." aldus Jan Schultinga, consultant van Taula, namens de vier academische centra. Over Priority Telecom N.V.
Priority Telecom, gevestigd in Amsterdam, is een faciliteitengebaseerde zakelijke aanbieder van telecommunicatiediensten die zich met name richt op haar stedelijke kernmarkten in Nederland, Oostenrijk en Noorwegen. Priority Telecom levert high-speed internettoegang, privé- datanetwerken, op maat gemaakte netwerkdiensten en geavanceerde spraakdiensten aan zakelijke klanten. Priority Telecom richt zich met name op middelgrote en grote zakelijke klanten en stedelijke/nationale leveranciers van telecommunicatiediensten en maakt daarbij optimaal gebruik van haar ervaren lokale directe verkoopmedewerkers. Priority Telecom is een meerderheidsdochter van Liberty Global, Inc. De onderneming is genoteerd aan Euronext Amsterdam en wordt verhandeld onder het symbool PRIOR . Voor meer nieuws en informatie surft u naar www.prioritytelecom.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Priority Telecom N.V.
Citigate First Financial
Uneke Dekkers
Tel: +31 (0)20 57 54 010

---


---- --