Ingezonden persbericht


Phoenix TrustConnector biedt optimale endpoint-beveiliging

Unieke identiteit voor elk mobiel apparaat voorkomt ongeautoriseerde toegang

Zaltbommel, 16 november 2005 - Phoenix Technologies, toonaangevende ontwikkelaar van firmware voor pc's en andere digitale apparatuur, introduceert TrustConnector 2. Deze beveiligingssoftware voorkomt dat aanvallers die in het bezit zijn van geldige inlogcodes en wachtwoorden, met hun apparaten toegang krijgen tot beveiligde systemen. Hierdoor is schade door spyware, adware, trojans of andere malware te voorkomen. TrustConnector voorziet alle geautoriseerde apparaten, zoals pc's, notebooks en smartphones, van een unieke identiteit via een identiteitssleutel die onmogelijk te stelen of te wijzigen is. Vervolgens krijgen alleen apparaten met een bekende identiteit netwerktoegang. Bedrijven blijven met deze oplossing profiteren van hun bestaande beveiligingsoplossingen en zijn verzekerd van veilige toegang voor een beperkt aantal mobiele apparaten.

Uit onderzoek door het Amerikaanse ministerie van Justitie tussen maart 1998 en februari 2005 blijkt, dat bij 82 procent van de aangevallen systemen de geautoriseerde gebruikers en apparaten bekend zijn en beperkt in aantal. Als deze systemen de autorisatie van gebruikers en apparaten hadden kunnen verifiëren, was ruim 80 procent van de voorvallen te voorkomen geweest. Albert E. Sisto, President en CEO van Phoenix Technologies: "Aanvallers passen steeds slimmere tactieken toe. Daardoor groeien netwerkaanvallen in aantal en complexiteit, terwijl de informatie op netwerken kwetsbaarder én waardevoller wordt. Meer dan ooit is het van belang dat bedrijven hun financiële systemen, bedrijfsgeheimen en informatie over klanten en personeel beschermen. TrustConnector is een zeer effectieve oplossing voor endpoint-beveiliging, die bestaande processen nauwelijks beïnvloedt."

Gebruikersauthenticatie alleen is niet genoeg om te voorkomen dat dieven toegang krijgen tot het netwerk. Dit geldt vooral als geautoriseerde gebruikers onderling eenmalige wachtwoorden of digitale sleutels uitwisselen. Ook het gebruik van onbekende, geïnfecteerde apparaten door werknemers is een risicofactor. Bedrijven als Toyota en NTT Data maken al succesvol gebruik van de TrustConnector van Phoenix om ongeautoriseerde toegang tot hun netwerk te voorkomen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat geautoriseerde pc's wereldwijd wél verbinding kunnen krijgen met het netwerk. TrustConnector is een belangrijke aanvulling op hun bestaande beveiligingsstrategie.

TrustConnector identificeert apparaten zodra ze verbinding maken met het netwerk, vanaf welk punt dan ook. De software werkt met uiteenlopende standaardapplicaties, zoals Internet Explorer, Outlook, draadloze oplossingen en VPN clients. Met deze kosteneffectieve oplossing creëren bedrijven een betrouwbaar netwerk met toegang voor alle beschikbare apparaten. TrustConnector garandeert dat apparaten juist geconfigureerd zijn, de nodige patches krijgen en optimaal beveiligd zijn met verschillende niveaus voor netwerktoegang. Met TrustConnector 2 beschikken IT-managers bovendien over geavanceerde mogelijkheden voor lokale toegang en toegang op afstand tot configuratiegegevens.

Prijs en beschikbaarheid
Informatie over de prijs en beschikbaarheid van de Phoenix TrustConnector 2-software is beschikbaar via Phoenix of één van de geautoriseerde distributeurs wereldwijd.

Phoenix Technologies
Phoenix Technologies produceert Core System Software, tools en applicaties waarmee gebruikers veilig gebruik kunnen maken van hun digitale apparatuur in combinatie met internet. De Core System Software van Phoenix geldt als standaard voor toonaangevende Original Equipment Manufacturers (OEM's) wereldwijd en hun partners. Phoenix-oplossingen vormen de basis voor de beveiliging en het herstel van de meest gebruikte systemen. De oplossingen zijn geïnstalleerd in het hart van het apparaat, waar ze beschermd zijn tegen virussen, gebruikersfouten, hackers en andere bedreigingen. Phoenix is gevestigd in Silicon Valley in de V.S. en heeft kantoren in de belangrijkste zaken- en technologische centra over de gehele wereld.