Ingezonden persbericht


Luchthaven Schiphol, 16 november 2005

Lufthansa past vluchttijden Executive Business Jet Düsseldorf - Chicago aan

SNEL EN SUPERCOMFORTABEL NAAR NEW YORK OF CHICAGO
Met Lufthansa Executive Business Jet service van Düsseldorf en München naar de Verenigde Staten

Lufthansa heeft de vluchttijden van de Executive Business Jet van Düsseldorf naar Chicago aangepast. Passagiers krijgen hierdoor een betere aansluiting op tachtig vluchten binnen de Verenigde Staten. Of zij houden meer tijd over voor kerstinkopen en andere bezigheden in de stad. United Airlines, net als Lufthansa lid van Star Alliance, verzorgt de aansluitende vluchten. De terugvlucht van de Executive Business Jet uit Chicago is verschoven naar 16.00 uur lokale tijd. Dus reizigers kunnen ook de dag van vertrek beter benutten. Bovendien sluiten vele Amerikaanse binnenlandse vluchten naar Chicago nu beter op de vertrektijd aan.

Nederlandse (zaken)reizigers vinden vooral de supercomfortabele vluchten vanaf Düsseldorf een interessant alternatief. De stad ligt immers vlak bij de grens. De Executive Business Jet gaat vijf keer per week van Düsseldorf naar Chicago en dagelijks naar New York. Ook vanaf München is er een dagelijkse Executive Business Jet verbinding met New York.

Lufthansa is sinds juni 2002 succesvol met haar Executive Business Jet service. Comfort, kwaliteit, tijdwinst en exclusiviteit kenmerken de service. De kleine gerieflijke vliegtuigen (Airbus A319 en B737), geëxploiteerd door het Zwitserse bedrijf PrivatAir, bieden rust en ruimte. Er zijn slechts 48 luxe business class stoelen aan boord. Daar serveert Lufthansa uitstekende maaltijden volgens het 'Connoisseurs on board' concept. Passagiers vinden het snel en gemakkelijk inchecken en instappen minstens zo belangrijk. De korte wachttijd op de luchthaven van Düsseldorf kunnen zij aangenaam doorbrengen in de exclusieve Senator Lounge.

Heike Birlenbach, general manager Benelux van Lufthansa, vertelt dat niet alleen zakenreizigers gebruik maken van de Executive Business Jet verbinding: "Ook steeds meer toeristen en mensen die een stedentrip maken, ontdekken de voordelen. Sinds er geen Concorde-vluchten vanaf Parijs en Londen meer zijn, groeit de belangstelling voor de rechtstreekse verbinding vanaf Düsseldorf en München. Vooral voor een tussendoor vakantie of een lang weekend is de Executive Business Jet in trek. Daar komt bij dat prominenten vooral de intimiteit van de vliegtuigen op prijs stellen. Ook bij deze klantengroep zien we een groeiend aantal boekingen voor de Noord-Amerikaanse routes met de Executive Business Jet."

De vluchten kunnen zowel onder het Lufthansa als het United Airlines vluchtnummer geboekt worden.

Lufthansa maakt deel uit van Star Alliance. Deze eerste mondiaal opererende luchtvaartalliantie is opgericht in 1997. De 16 aangesloten luchtvaartmaatschappijen bieden reizigers een wereldwijd bereik aan bestemmingen en een aangename reiservaring. Skytrax heeft Star Alliance in 2003 en 2005 tot beste luchtvaartalliantie verkozen. Gezamenlijk bieden de luchtvaartmaatschappijen meer dan 15.000 dagelijkse vluchten naar meer dan 790 bestemmingen in 138 landen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Monique Haras, Van Luyken Communicatie Adviseurs.
Tel. +31 (0)23 540 04 24, Fax + 31 (0)23 535 48 06 E-mail: haras@vanluyken.nl


---- --