Ingezonden persbericht

32 Multinationals kiezen voor Global ViewSM

DOORBRAAK VOOR ADP HUMAN RESOURCES



ROTTERDAM, 20051116 -- HRO World Europe Conference, Brussel, België, 15 November 2005 - ADP Employer Services, wereldwijd een van de belangrijkste providers van HR Payroll and Benefit Outsourcing Services, heeft vandaag samen met SAP AG (NYSE: SAP) aangekondigd dat 32 multinationals verspreid over 24 landen hebben gekozen voor GlobalViewSM als HR Business Process Outsourcing (BPO) platform. Dit platform, gebaseerd op de toonaangevende HR business solutions van SAP, zal worden ingezet voor naar schatting 190.000 werknemers .


32 multinationals kiezen voor meer dan 190.000 werknemers
ADP® GlobalViewSM HR BPO Services Powered by SAP solutions


HRO World Europe Conference, Brussel, België, 15 November 2005 - ADP Employer Services, wereldwijd een van de belangrijkste providers van HR Payroll and Benefit Outsourcing Services, heeft vandaag samen met SAP AG (NYSE: SAP) aangekondigd dat 32 multinationals verspreid over 24 landen hebben gekozen voor GlobalViewSM als HR Business Process Outsourcing (BPO) platform. Dit platform, gebaseerd op de toonaangevende HR business solutions van SAP, zal worden ingezet voor naar schatting 190.000 werknemers .

De combinatie tussen GlobalViewSM van ADP en Powered by SAP, vertegenwoordigt één van de grootste en meest vooraanstaande Business Process Outsourcing-oplossingen in de Human Resources Outsourcing (HRO) branche. Het ligt in de lijn der verwachting dat er in het komende jaar aanzienlijke vooruitgang zal worden geboekt.

Uit een recent HR Transformation onderzoek van de Shared Services and Business Process Outsourcing Association (SBPOA) blijkt dat ongeveer de helft van de respondenten kiest voor SAP als HR business software. Het onderzoek werd tussen juni en oktober 2005 uitgevoerd onder 1500 HR-professionals, leden van de SBPOA. Meer resultaten van het onderzoek zullen deze week tijdens de HRO World Europe bekend worden gemaakt.

De combinatie tussen ADP's HR outsourcing services en SAP's mySAP ERP Human Capital Management-applicaties helpt cliënten hun kosten te beheersen en te verlagen. Hiernaast worden de kwaliteit van de service en klantteveredenheid gemaximaliseerd terwijl tegelijkertijd risico's van outsourcing worden geminimaliseerd. GlobalViewSM biedt een consistente benadering van HR -processen, gebaseerd op de meest succesvolle praktijkervaring en opnieuw bruikbare templates, in combinatie met locale expertise voor salaris- en HR-administratie.

SAP heeft, door het bieden van de juiste business process foundation, ondersteund door het SAP NetWeaver(TM) platform, zijn oplossingen geoptimaliseerd voor gebruik in BPO. Dit maakt het makkelijker voor bedrijven om naar niet-core business processen buiten de onderneming te kijken. Tegelijk wordt er op een naadloze en strakke manier controle behouden over informatie- en werkstromen.

Volgens Jack Mollen, de Senior Vice President HR voor EMC, geeft GlobalViewSM "internationale bedrijven zoals EMC de mogelijkheid om te profiteren van een regulier HR informatie systeem, het mySAP Human Capital Management platform in combinatie met het ADP one-to-many service model. Deze infrastructuur is ontworpen om toegang tot een consistente HR uitvoering alsmede beleid mogelijk te maken. In alle landen kunnen economieën worden bereikt op een schaal die moeilijk te verwezenlijken zou zijn door middel van een intern functionerende oplossing".

De eerste stappen in de samenwerking tussen ADP en SAP werden in het jaar 2000 gezet in de regio Azië/Pacific. In 2004 bereikten de partijen een volledige BPO-verbintenis, waarin gezamenlijke activiteiten werden uitgezet over Europa en Noord-Amerika. GlobalViewSM heeft sinds haar introductie een significant momentum laten zien en zal in de komende twee jaar in meer dan 50 landen beschikbaar komen. Een aanbod dat ondersteuning biedt aan multinationals die op zoek zijn naar efficiënt kostenbeheer en verbetering van service door middel van HRO.

Gary Butler, Directeur en Chief Operating Officer van ADP zei hierover: "We zijn zeer tevreden met de resultaten van onze samenwerking met SAP, een kundige en betrouwbare partner die toonaangevende business solutions brengt. Als marktleider beschikken wij over een uitgelezen positie om voor multinationals de provider bij uitstek te worden. Voortbouwend op deze positie hebben we de samenwerking uitgebreid om SAP-gebaseerde services te bieden in de VS, Canada en Mexico. GlobalViewSM is de enige oplossing in zijn soort die tegemoet kan komen aan de behoeften van multinationals in de regio's Azië/ Pacific, Europa en Noord-Amerika."

Volgens Phil Ferscht, Vice-President Global Research van NelsonHall, één van de belangrijkste bedrijven gericht op BPO-onderzoek, heeft "ADP zichzelf op de kaart gezet als een zeer serieuze provider in de globale markt voor Human resources Outsourcing. SAP investeert significant in haar Business Process Outsourcing programma, terwijl de industrie weer vaste voet aan de grond krijgt. Met het service model van ADP en het geoptimaliseerde platform voor BPO van SAP kan GlobalViewSM op eenvoudige wijze een veelvoud van wereldwijde klanten bereiken. Beide bedrijven hebben de visie, de middelen, het service niveau en de software infrastructuur om HR services op een wereldwijde schaal te leveren."

Over dit onderwerp zei Léo Apotheker, lid van de SAP executive Board: "SAP heeft op de markt gereageerd door haar oplossingen en services naast elkaar te zetten voor BPO, zodat ADP - één van de belangrijkste wereldwijde providers van HR outsourcing services - betere service kan leveren door het gebruik van ons 'Powered by SAP' BPO-programma. Het succes van onze samenwerking illustreert het feit dat de markt onze gezamenlijke visie en uitvoerende kwaliteiten onderkent, alsmede de kracht van het SAP NetWeaver platform om de applicatie functionaliteit en integratietechnologie te leveren. Zo worden bedrijven in staat gesteld om BPO op een breder plan te krijgen. We verheugen ons op een voortgezette en succesvolle samenwerking, waarbij we de markt service van hoge kwaliteit kunnen bieden. ".


Over GlobalViewSM
GlobalViewSM is de ADP HR & Salaris service oplossing, gebaseerd op mySAP(TM) Enterprise Resource Planning (ERP) Human Capital Management (HCM). mySAP ERP HCM is ontworpen voor wereldwijd vertakte bedrijven en ondersteunt salarisadministratiefuncties, wet- en regelgeving, Time Management, maar ook Employee en Manager Self Service. Het aanbod zal worden uitgebreid van 24 naar meer dan 50 landen.
Met haar leidende platform SAP NetWeaver, helpt SAP ADP om op eenvoudige wijze verbinding te maken met de systemen van haar cliënten. Dit geeft het bedrijf de mogelijkheid om naadloos te integreren met de applicaties die in de ondernemingen draaien. Daarnaast ondersteunt SAP het opzetten en doorlopende uitvoering van het leveringsplatformvan ADP met het in april 2005 opgestarte 'Powered by SAP' programma. Dit in nauwe samenwerking met de technische en commerciële organisaties van ADP.

Meer informatie is te vinden op: www.sap.com/company/press/Press.epx?PressID=4467.

Voor meer infromatie over GlobalViewSM:
www.adp.com/global/globalview


Over ADP
Automatic Data Processing, Inc. (NYSE:ADP), is met 8,5 miljard dollar aan inkomsten en ongeveer 590.000 klanten wereldwijd een van de grootste providers van een breed scala aan premium, mission-critical, kosten effectieve transactie verwerkings- en informatie gebaseerde business solutions. ADP Employer Services International is in 29 landen over de hele wereld vetegenwoordigd, waarvan 13 in Europa, en is zeer goed in staat om aan de behoeften van multinationals tegemoet te komen. De services van ADP - van basis salarisadministratie tot een complete 'in huis' salaris- en human resource afdeling - zijn volledig ingesteld op verschillende talen, valuta, wet- en regelgeving en passen zich naadloos aan aan de structurele en zakelijke behoeften van bedrijven.
ADP Nederland BV is een van de grootste Nederlandse verwerkers van salarisgegevens en personeelsinformatie. Ongeveer een miljoen Nederlanders ontvangen maandelijks hun loonstrook van ADP. Meer informatie is te vinden op www.adp.nl


Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in bedrijfssoftwareoplossingen. Met deze oplossingen bedient SAP zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. Met behulp van oplossingen van SAP verbeteren bedrijven overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij hun bedrijfsvoering en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties, vormt hiervoor de basis.
SAP heeft momenteel 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail, tot overheidsinstellingen en financiële instellingen. Op dit moment gebruiken meer dan 29.800 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totale aantal SAP installaties is wereldwijd gestegen tot boven 100.600. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie is te vinden op www.sap.nl




Ingezonden persbericht