Antonov Automatic Transmission

Rectificatie: Antonov Plc stelt SNS Securities als liquidity provider aan

Rotterdam, 16 november 2005. Antonov Plc maakt bekend dat zij vanaf heden SNS Securities heeft aangesteld als liquidity provider voor het aandeel Antonov dat beursgenoteerd is op de AScX te Amsterdam.

SNS Securities zal zich richten op de institutionele beleggers in zowel Nederland als in het buitenland. SNS Securities zal onder meer ondersteuning bieden bij de marketing en promotie van het aandeel Antonov bij deze beleggers. SNS Securities is aangesloten bij de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten en Euronext.

David Bovell, CFO van Antonov, is zeer verheugd om deze overeenkomst met een erkende partij als SNS Securities te kunnen aankondigen: "De samenwerking met SNS Securities geeft ons een belangrijke ondersteuning bij de stappen die wij op korte termijn zullen maken. Door gebruik te maken van de diensten van SNS Securities wil Antonov een betere balans aanbrengen in de samenstelling van de aandeelhouders. Momenteel zijn er te weinig institutionele beleggers verbonden aan het aandeel Antonov in Nederland."

Door de samenwerking met SNS Securities verwacht Bovell meer betrokkenheid vanuit deze doelgroep en daardoor meer stabiliteit in het aandeel tot stand te brengen.

Antonov Plc
Antonov Plc is een beursgenoteerde ontwikkelaar van automatische transmissies. De onderneming investeert in research, productontwikkeling en innovaties. Antonov beschikt inmiddels over een ruime intellectuele eigendommen portfolio met betrekking tot transmissies.

Op dit moment staan de technieken van Antonov op het punt toegepast te worden door de markt. Antonov heeft onder andere commerciële overeenkomsten met Rotrex en Honda. Van deze overeenkomsten wordt in de nabije toekomst veel verwacht. De aanvang van de productie van Rotrex (4.000 eenheden) zal eind dit jaar aanvangen.

Momenteel loopt er in Düsseldorf een rechtzaak tegen Toyota Motor Corporation aangaande het toepassen van gepatenteerde Antonov technieken in de Toyota Prius en de Lexus RX400h, waarvan reeds honderdduizenden modellen zijn geproduceerd.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Hein Vergeer 06 5510 4444