Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


16 november 2005

Onderwerp: politiebus betrokken bij aanrijding

Agenten op weg naar een dreigende vechtpartij bij een school in Doetinchem zijn woensdagmiddag betrokken geraakt bij een aanrijding met een automobiliste uit Vragender. De vrouw en haar twee kinderen raakten gelukkig niet gewond, beide voertuigen liepen behoorlijke schade op. Olie op het wegdek is de mogelijke oorzaak van de aanrijding geweest.

De aanrijding deed zich omstreeks 13.20 uur voor op de kruising van de Gaswal met de IJsselkade. Drie politie-eenheden waren met spoed uitgerukt in verband met een dreigende escalatie van een ruzie tussen twee groepen jongeren op een middelbare school.

Gezien de verkeersdrukte en de dreigende escalatie werd er met zwaailicht en sirene gereden. Bij de kruising met de Europaweg haalde de politieman eerst een naar links uitgeweken auto aan de rechterzijde in. Hierna wilde hij een naar rechts uitgeweken auto links voorbij rijden toen zijn bus tijdens het afremmen in een slip raakte.

De agent kreeg de auto niet meer onder controle, waarna een aanrijding volgde. De inzittenden van die auto, een 41-jarige vrouw uit Vragender en haar zoon (11) en dochter (7) raakten gelukkig niet gewond. Zij zijn aan het politiebureau opgevangen en de kinderen kregen een traumabeer.

Bij onderzoek bleek, dat olie op het wegdek de mogelijke oorzaak van de glijpartij was. Beide auto's raakten behoorlijk beschadigd en zijn afgesleept.

De andere eenheden zijn naar de school gereden en hier kon de ruzie in de kiem worden gesmoord.

Einde bericht

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58
---- --