NOVA

16 november 2005

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Activist vermoord in Nijmegen
In het centrum van Nijmegen is gisteren de plaatselijk bekende activist Louis Sévèke doodgeschoten. De 41-jarige man werd met twee schoten om het leven gebracht. Over het motief en de dader is niets bekend. In de studio reageert de burgemeester van Nijmegen, Guusje ter Horst.

De gevaren van seks via de webcam
Wie op jongerensites inlogt, kan al snel worden uitgenodigd om zich via de webcam letterlijk bloot te geven. Maar veel jongeren realiseren zich niet dat wat ze via de webcam laten zien, kan worden vastgelegd en als pornografie kan worden verkocht. Een aantal grote providers wil jongeren waarschuwen via een landelijke voorlichtingscampagne.

Midden-Oosten-veteraan Robert Fisk
Hij interviewde Saddam Hoessein en Yasser Arafat; Osama bin Laden sprak hij zelfs drie keer. Robert Fisk is al bijna dertig jaar correspondent in het Midden-Oosten. In gesprek met NOVA buigt Fisk zich over het verleden en de toekomst van het Midden-Oosten.

Den Haag Vandaag: correctief referendum
De Tweede Kamer spreekt over een initiatiefwetsvoorstel van PvdA, GroenLinks en D66, om te komen tot een correctief referendum. Het kabinet heeft laten weten zich niet tegen het wetsvoorstel te verzetten, op voorwaarde dat er in de Kamer een breed draagvlak voor bestaat.

Presentatie: Clairy Polak en Pim van Galen

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------


----------


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.