Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


16 november 2005


Klarenbeek - Paard overleeft aanrijding

Een paard heeft dinsdagmorgen (15/11) op de Woudweg een aanrijding met een personenauto overleefd. Een 52-jarige automobilist uit Warnsveld reed richting Kanaal Zuid toen rond 07.00 uur een paard de weg opliep. Een aanrijding was het gevolg maar het paard overleefde de botsing. De auto liep lichte schade op en wordt via de verzekering van de eigenaar van het dier geregeld.


Apeldoorn - Vrouw lichtgewond door aanrijding

Een 25-jarige vrouw uit Gaanderen raakte dinsdagmiddag (15/11) op de Laan van Spitsbergen lichtgewond toen zij werd aangereden door een 38-jarige automobilist uit Apeldoorn. Zij stak lopend, met haar fiets, de voetgangersoversteekplaats over toen zij rond 17.55 uur door de auto werd aangereden. De vrouw raakte lichtgewond aan een knie. Volgens een getuige reed de automobilist door het rode verkeerslicht.


Apeldoorn - Politie pakt bromfietsdief

De politie heeft dinsdagmiddag (15/11) op de Sluisoordlaan een 19-jarige man uit Nijmegen aangehouden die eerder, samen met een 22-jarige Apeldoorner, bij het Potlood een Spartamet had gestolen. De politie kreeg melding van de diefstal en zocht de omgeving af. De agenten zagen rond 12.15 uur beide mannen op de Spartamet de Pinksterbloem oprijden. De 22-jarige Apeldoornse passagier ging er vandoor maar de politie hield de 19-jarige bestuurder aan. De politie gaf de Spartamet terug aan de 62-jarige eigenares uit Apeldloorn die zeer tevreden was met de snelle actie van de politie.


Apeldoorn - Banden van auto gestolen

Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag (16/11) vanaf het terrein van een garagebedrijf aan het Ambachtsveld vier banden van een Audi A3 gestolen. De diefstal werd woensdagmorgen vroeg rond 02.20 uur ontdekt. De dieven hadden een gat onder het hek gegraven, krikten de Audi op en namen de vier lichtmetalen velgen met banden mee. De waarde is circa 2.200 euro. De politie stelt een onderzoek in.


Apeldoorn - Inbrekers richten ravage aan

Inbrekers hebben in de nacht van maandag op dinsdag (15/11) in een pand aan de Molenstraat een enorme ravage aangericht. De inbraak werd dinsdagmorgen rond 06.00 uur ontdekt. De zijdeur was opengebroken. Binnen was het een enorme ravage, laden, kasten en een kluis waren opengebroken. Het is nog niet bekend wat er precies verdwenen is. De politie stelt een onderzoek in.


Apeldoorn - Winkeldievegges gepakt

De politie heeft dinsdagmiddag (15/11) in een winkel in de Oranjerie twee Apeldoornse winkeldievegges van 14 en 15 jaar aangehouden. Beveiligingspersoneel betrapte rond 17.20 uur de meisjes en lichtte de politie. Op het politiebureau bleek dat zij hun tassen vol hadden zitten met gestolen spullen uit een flink aantal winkels. De politie lichtte beide ouders in en de verdachten worden doorverwezen naar een preventieproject waar een passende maatregel wordt getroffen.

Einde berichten


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --