Vierde Blauwe Dag Maasland

Maasland 16-11-2005

Vierde Blauwe Dag Maasland

Maasland De politie in Maasland heeft dinsdag met 22 politiemensen deelgenomen aan haar vierde Blauwe Dag. Op diverse locaties zijn er verkeerscontroles gehouden. In totaal zijn er 128 mensen bekeurd.

Op de A50 werden 5 bestuurders bekeurd, die via de vluchtstrook de file voorbij reden.

Op de Graafsebaan in Oss, kruising met de rijksweg 324 werden in totaal 16 mensen bekeurd, die bij de wegwerkzaamheden het rode verkeerslicht negeerden of de verplichte rijrichting niet volgden.

Op de Osseweg in Heesch schreef de politie 13 bekeuringen uit met betrekking tot het ontbreken van (brom)fietsverlichting en 1 bekeuring voor het niet dragen van de gordel.

Op de kruising Vijversingel-Berghemseweg in Oss werden 4 bekeuringen uitgedeeld voor het ontbreken van verlichting, 3 voor het rijden door rood en 2 voor het niet dragen van de gordel.

Team Verkeershandhaving fotografeerde op de Berghemseweg in Oss van de 600 passanten 58 snelheidsovertreders. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. Aansluitend werd er ook op Vivaldistraat-Vondellaan in Oss een snelheidscontrole gehouden. Hier werden 8 mensen bekeurd. Hoogst gemeten snelheid was daar 75 km/uur.

Op de Graafsebaan-Rijksweg 324 in Oss werden 12 bekeuringen geschreven voor afslaan in strijd met gebod en 2 bekeuringen voor het rijden door rood.

Tenslotte werd op de Cereslaan in Heesch 3 keer bekeurd voor het niet dragen van de gordel en 1 keer voor het rijden over een verdrijvingsvlak.

Op 14 december is de volgende Blauwe Dag in Maasland. Ook dan zal er onder andere gecontroleerd worden op verlichting. Dit in het verlengde van de landelijke campagne 'Laat je zien' om zo iedere (brom) fietser te stimuleren goede verlichting te voeren. Ten eerste is het verplicht en ten tweede is verlichting veilig.