Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Vooraankondiging Congres Poseidon

Op donderdag 17 november organiseert Geuzenveld-Slotermeer samen met het OGA het Congres "Vooruitgang in Achterstand".

Elke grote stad kampt met de problematiek in achterstandswijken: een verouderde woningvoorraad, afbrokkelende sociale cohesie, teruglopend economisch draagvlak voor voorzieningen.

Een keur van sociale problemen trekken die achterstandswijken mee in een neerwaartse spiraal. Stadsbesturen proberen in te grijpen in bestaande situaties om leefomstandigheden te verbeteren.

Tijdens het congres Vooruitgang in Achterstand komen de verschillende strategieën en instrumenten voor wijkontwikkeling aan bod. Stedelijke vernieuwing en wijkmanagement staan centraal: van leiderschap en organisatie naar nieuwe manieren om de burger te bedienen en nieuwe bewoners te trekken.

Om de wijkontwikkeling de maat te nemen, kijken we in het congres naar de mens in de wijk: doen we de juiste dingen? Moeten we bouwen of slopen, empoweren of pamperen, aanbieden of vragen?

Met spraakmakende professionals: professor Pieter Tops over modern empowerment leiderschap, John Tompson, uitvinder en goeroe van communityplanning in London, en anderen. Met prikkelende lezingen en creatieve workshops. Open de bijlage voor de vooraankonding van het congres.

Datum: 17 november 2005, 09.00 - 18.00 uur
Plaats: Nova Esprit college, Amsterdam
Voor wie: Iedere professional in Amsterdam en wijde omstreek, ambtenaar, (semi-) private sector.

Bijlage(n):
Congres Vooruitgang in Achterstand

Gerelateerde bericht(en):
Stadsdeel deelnemer Poseidon