Gemeente Noordenveld


Gemeenteraad op werkbezoek in Norg

Gepubliceerd op: 11 oktober 2005

De Gemeenteraad van Noordenveld brengt op donderdag 17 november aanstaande een werkbezoek aan Norg. De raadsleden zullen s avonds van 20.00 tot 22.00 uur persoonlijk van gedachten wisselen met de inwoners van Norg. Dit gebeurt aan de hand van themas. Het is voor de tweede keer dat de gemeenteraad een werkbezoek aflegt aan één van de kernen van Noordenveld. Vorig jaar vond een bezoek aan Peize plaats. Alle fracties in de Raad nemen deel aan het werkbezoek, dat is bedoeld om de raadsleden zich te laten oriënteren op de ontwikkelingen in Norg. Uiteraard zijn alle bewoners van Norg welkom bij het avondgesprek, dat zal plaatsvinden in de Brinkhof. Zij worden door middel van een gemeentelijke advertentie in De Krant voor het gesprek uitgenodigd.

De avondgesprekken vinden plaats aan de hand van themas. De inwoners van Norg worden in de advertentie verzocht zelf deze themas in te brengen. Het is daarbij nadrukkelijk de bedoeling onderwerpen aan te dragen die voor heel Norg van belang zijn of voor grote delen ervan. Bij een groot aantal onderwerpsuggesties zal de Raad daaruit een selectie maken. De gemeenteraadsleden zullen zich tijdens de gesprekken vooral door de bewoners laten informeren en deze informatie gebruiken bij hun raadswerk.

Meldingsformulieren
Voor onderwerpen als het melden van losse stoeptegels, niet werkende lantaarnpalen, hondenpoep en dergelijke, kan men ter plekke meldingsformulieren invullen van het meldpunt Leefomgeving.

Verslag
De signalen die door de inwoners van Norg aan de raadsleden worden afgegeven, worden meegegeven aan het college van Burgemeester en Wethouders, dat beslist wat ermee gebeurt. Het is vervolgens aan de raadsleden op dit vlak de vinger aan de pols te houden. De deelnemers aan het avondgesprek ontvangen een verslag van hetgeen is besproken. De uitkomsten van het werkbezoek worden besproken in de Raadscommissie en vervolgens door de Raad vastgesteld.