RTL Group


Specialisten redden levens na ongelooflijke crashes in 'Je gelooft je ogen niet!' bij RTL 7
Een hoopje blik na een gecrashte racer, een bloedspoor richting de ambulance, een medische ingreep en gesprekken met specialisten; ongelukken van het cruciale crashmoment tot de revalidatie worden getoond in de nieuwe Amerikaanse documentairereeks Je Gelooft Je Ogen Niet!, die vanaf donderdag 17 november wekelijks te zien is bij RTL 7.

De onderwerpen variëren van crashes tijdens het sporten tot auto-ongelukken, van luchtbotsingen tot gewelddadige misdaden en van confrontaties met dieren tot abnormale ongelukken. De slachtoffers zagen hun leven voorbij flitsen, maar dankzij snelle reddingsacties, kundige doktoren en de nieuwste medische technieken, kunnen deze slachtoffers hun ongeluk nog na vertellen. Veel van deze aangrijpende momenten zijn op band vastgelegd, terwijl anderen via een reconstructie worden weergegeven.

Bij elk verhaal is uitgebreid te zien wat de psychische en lichamelijke gevolgen zijn van zon ongeluk. Om de impact op het slachtoffer zo diepgaand en duidelijk mogelijk te weerspiegelen worden gedetailleerde 3D-operaties, ooggetuige verklaringen en reconstructies gecombineerd. Verhalen en uitleg van IC-doktoren, chirurgen en andere kundige specialisten nemen de kijker stap voor stap mee door het gecompliceerde en fascinerende proces van levens redden en medische puzzels. De verhalen prijzen het werk van de medische teams die op kritieke momenten de juiste beslissingen nemen en daardoor levens weten te redden.

Uitzending: wekelijks op RTL 7, vanaf donderdag 17 november, tussen 21.30 en 22.30 uur.

Fotomateriaal van het programma Je Gelooft Je Ogen Niet! is op te vragen via de afdeling Mediadocumentatie op tel: 035-6718553.


---

--------------
Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of een zichtkopie kunt u contact opnemen met Marije Jongepier, persdienst RTL Nederland via tel. 035 - 6718938 of marije.jongepier@rtl.nl.

© 2005 RTL Nederland / IP