Gemeente Gouda


persbericht: burgemeester cornelis in debat over burgerschap (10/11/2005)

Op donderdag 17 november 2005 neemt burgemeester Wim Cornelis van Gouda deel aan het Publieksdebat Gezamenlijk verantwoordelijk? Vrouwen en mannen van verschillende geloofsovertuigingen gaan in gesprek over ieders bijdrage aan een vreedzame Goudse samenleving.

De organisatie is in handen van het Marokkaans Platform Gouda, De Raad van Kerken van Gouda e.o., de Raad voor Levensbeschouwing en Religie en Stichting Meander. Dit debat is de vijfde in een lezingencyclus en is bestemd voor leden van moskeeën en kerken, leden van migrantenorganisaties, maatschappelijke organisaties en politieke partijen.

De avond wordt gehouden in zalencentrum t Brandpunt op de Turfmarkt 58 in Gouda en duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur. De zaal is open vanaf 19.45 uur.

De gespreksleider is mevrouw Samira Abbous, bekend journaliste en programmamaakster. Zij stelt het publiek vragen als Welke rechten en plichten ontleent elke burger aan zijn burgerschap? Wat betekent burgerschap voor jou als burger van Gouda? Geeft jouw identiteit, dus je persoonlijke levensvisie of religie, een eigen dimensie aan de manier waarop je invulling geeft aan verantwoord burgerschap? Welke inititiatieven zijn nodig om als verantwoorde burgers met elkaar in Gouda een vreedzame samenleving te vormen?

het programma:


- De heer Cornelis, burger van Gouda, houdt een inleiding over burgerschap.


- De heer Marcouch, voorzitter van de Unie Marokkaanse Moskeeën in Amsterdam, gaat in zijn inleiding in op de eigen dimensie die identiteit en religie aan burgerschap geven.


- Mevrouw Scheijgrond-Verhulst, voorzitter van de Raad van Kerken Gouda e.o. laat zien wat christen zijn en vrouw zijn voor haar als burger in Gouda betekenen.


- Vervolgens is er een groepsdiscussie aan de hand van stellingen en volgt er een plenair debat met de zaal.