Gemeente Berkel en Rodenrijs


Bezoek kerkgenootschap Roemenië

In het kader van een interkerkelijk programma bracht afgelopen donderdag een kleine delegatie Roemenen een bezoek aan Berkel en Rodenrijs.

De Roemenen werden namens de gemeente ontvangen door wethouder Cnossen. De wethouder heeft uitgelegd hoe het bestuur binnen een gemeente in Nederland functioneert. Vervolgens hebben ze een bezoek gebracht aan Burgerzaken waar de procedure rondom een paspoortaanvraag werd uitgelegd. Bij Ontwikkelingsbedrijf VINEX konden ze horen en zien hoe de uitbreiding van Berkel en Rodenrijs gestalte krijgt. Deze ontwikkeling had hun bijzondere interesse. "Prachtige huizen maar waarom zijn er zoveel van nodig?", was de vraag die via de tolk werd gesteld. In Roemenië speelt deze huisvestingsproblematiek niet. Het is daar heel gebruikelijk dat er veel mensen bij elkaar wonen.

Na het formele gedeelte brachten ze, in het bijzijn van hun gastheer, raadslid Krijtenburg (ChristenUnie) een bezoek aan de kaasboerderij van de familie Van de Burg aan de Noordeindseweg. De delegatie was bijzonder geïnteresseerd in de bedrijfsvoering. Na een rondleiding en een boeiende uitleg over de manier waarop kaas wordt bereid is er op gemeentelijk niveau afscheid van elkaar genomen.

Donderdag 17 november zal de gemeente een tweede groep Roemenen verwelkomen

Laatste wijziging website: 11 november 2005
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs