Gemeente Reimerswaal


Steehof - Yerseke

De uitbreidingswijk van yerseke met een duurzaam karakter.

Op 17 november 2005 zal in het Dorpshuis in Kruiningen de eerste fase van de uitbreidingswijk Steehof in Yerseke worden verloot. Deze uitbreidingswijk van Yerseke is gelegen noordelijk van de Steeweg en zal in fasen worden uitgegeven. De fase zal gedeeltelijk projectmatig worden ingevuld en gedeeltelijk door de gemeente worden verkocht.

In deze wijk is gekozen voor een ruime opzet met veel groen en een duurzaam karakter. Zo wordt deze wijk van een afwijkend gescheiden rioolsysteem voorzien, met het oog op duurzaam water beheer. Er wordt ondergronds een vuilwatersysteem aangelegd, waarin het vuilwater verzameld wordt. In het openbaar gebied zal een open hemelwatersysteem worden aangelegd. Het hemelwater van de daken en het verhard gebied zal via het openbaar gebied (wegen, straten, trottoir, e.d.) onder natuurlijk verval naar zogenaamde infiltratiestroken stromen, vanwaar het naar de rondom de woonwijk gelegen watergangen wordt afgevoerd. Voor velen zal het even wennen zijn om de afvoer van water letterlijk in het zicht te hebben.

De toekomstige bewoners van deze wijk wordt dan ook gevraagd ruimschoots aandacht te besteden aan het duurzame karakter van de wijk en het (duurzaam) bouwen daarop af te stemmen. Daarnaast zal het ook invloed hebben op het gebruik van de wijk. Het voorziene duurzame karakter van de wijk zal mede vorm gegeven moeten worden door de toekomstige bewoners zelf. Het voordeel van een dergelijke opzet is een ruime opzet met veel groen. De infiltratiestroken zullen het aanzicht krijgen van een ondiepe sloot, welke begroeid is met gras die in geval van regenval tijdelijk het water zal bufferen. Bewust gebruik van bijvoorbeeld bestrijdings- en schoonmaakmiddelen zal mee helpen de wijk groen te houden

De ingeschreven belangstellenden voor bouwgrond in Steehof zijn inmiddels aangeschreven en hebben een uitnodiging voor de verloting ontvangen. De termijn voor inschrijving voor kavels binnen deze verloting is dan ook afgesloten. De belangstelling was dusdanig overweldigend dat we hebben moeten uitwijken naar een andere locatie. In tegenstelling tot hetgeen in de uitnodiging staat zal deze niet in de raadszaal van het gemeentehuis plaats vinden, maar in Ons Dorpshuis, Berghoekstraat 3 in Kruiningen.
(Geplaatst op: 14-11-2005)