Socialistische Partij

Steunbetuiging Raad van Arbeid

17-11-2005 * Donderdag 17 november om half tien 's ochtends dient in het gerechtshof in Alkmaar een kort geding tegen de bewoners van de Raad. Als aannemer BAM wint moeten zij binnen 24 uur het pand verlaten. De bewoners en SP Alkmaar vragen iedereen die vindt dat de Raad moet blijven langs te komen.

Het kraakpand De Raad van Arbeid wordt voor de zoveelste keer met ontruiming bedreigd. En nog nooit leek het einde zo dichtbij als nu. De panden naast de Raad zijn al gesloopt en de gemeenteraad blijft bij het standpunt dat de bewonersgroep niet op deze plek kan blijven. Een alternatief is niet voorhanden.

Als het aan de aannemer BAM ligt moeten de bewoners binnen 24 uur na het kort geding het pand verlaten hebben. Dit terwijl volgens de bewoners nog helemaal niet vaststaat dat dat ook echt nodig is.

Naast ruimte voor 14 jongeren biedt de Raad ook plaats aan enkele kunstenaars (ateliers), bands (oefenruimte) en een eigen bedrijf (Dare to Do studio). Er is ruimte voor concerten, theaterproducties en exposities. De Raad is een unieke culturele vrijplaats die een verrijking is voor Alkmaar.

De SP is altijd voor handhaving van de Raad geweest, juist ook op deze plek. Wat Alkmaar er voor terugkrijgt is dure woonruimte zonder uitstraling. Zie de borden die al geruime tijd naast het gebouw staan. Wij roepen dan ook iedereen op steun te betuigen aan de Raad van Arbeid en dat kenbaar te maken bij het gerechtshof om half tien in de ochtend.