Gemeente Nieuwegein

Minister Dekker en staatssecretaris Ross bezoeken Nieuwegein

Op donderdag 17 november bezoeken mevrouw S.M. Dekker, minister van VROM en mevrouw C.I.J.M. Ross-van Dorp, staatssecretaris van VWS Nieuwegein. Loco-burgemeester mevrouw C. Breuer en wethouder Ruimtelijke Ordening de heer E.D. Van Linge ontvangen ´s ochtends de minister en staatssecretaris in woonzorgcentrum Vreeswijk voor een rondetafelgesprek (alleen voor genodigden) over het woonzorgdienstencentrum dat in kader van het project Lekboulevard-Hoog Zandveld ontwikkeld wordt. Na de lunch bezoekt de minister het project Nieuw Vreeswijk. Hier zal de minister de eerste fase van Nieuw Vreeswijk officieel in gebruik nemen en een kunstwerk onthullen. Geïnteresseerden zijn hierbij van harte welkom. Het gehele bezoek zijn ook de gedeputeerden van de Provincie dhr. Ekkers (Ruimtelijke Ontwikkeling) en mw. Kamp (Zorg en Welzijn) aanwezig.

Het programma:
Tijd Bezoek
11.30-12.30 uur werkbezoek en rondetafelgesprek in woonzorgcentrum Vreeswijk (alléén genodigden, inclusief pers 12.30-12.45 afscheid van genodigden Lekboulevard-Hoog Zandveld 12.45-13.15 uur boottocht naar Nieuw Vreeswijk inclusief lunch (alleen genodigden) 13.15-14.00 uur bezoek en openingshandeling Nieuw Vreeswijk (geïnteresseerden zijn van harte welkom 14.00 uur Nazit op Museumwerf

Werkbezoek woonzorgdienstencentrum Lekboulevard - Hoog Zandveld In het zogenaamde woonzorgdienstencentrum worden straks wonen, zorg, welzijn, zalenverhuur, horeca, sport, gezondheidszorg en parkeren gecombineerd. Het multifunctionele gebouw krijgt op de tweede verdieping een verbinding met de nieuw te bouwen loopbrug van de Lekdijk naar het winkelcentrum Hoog Zandveld. In een rondetafelgesprek spreken betrokkenen bij dit unieke en complexe deelproject met de minister en staatssecretaris aan de hand van een aantal stellingen. Gespreksleider is Ferdinand Fransen. Op de publieke tribune is plaats voor pers en genodigden. De initiatiefnemers van het woonzorgdienstencentrum zijn Stichting Zorgspectrum Stichting 't Veerhuis, Antonius Ziekenhuis en gemeente Nieuwegein.

Boottocht en lunch
Het vervoer van de minister, de gedeputeerde en de collegeleden van Lekboulevard-Hoog Zandveld naar Nieuw Vreeswijk gaat per boot. Op de boot is er voor de bestuurders gelegenheid om te lunchen en elkaar in kleine kring te spreken.

Bezoek Nieuw Vreeswijk
Om 13.15 uur arriveren de bestuurders met de boot in Nieuw Vreeswijk. Hier start een wandeling door de nieuwbouwwijk Nieuw Vreeswijk, waarin ontmoetingen zijn georganiseerd met bewoners een aantal andere belanghebbenden. De wandeling eindigt in De Groenhof waar de minister een speech houdt en een kunstwerk onthult. Geïnteresseerden zijn hier vanaf 13.30 uur van harte welkom.

Invoerdatum 15-11-2005