Gemeente Tilburg

15-11-2005
Jongerenambassadeurs bezoeken Midden-Brabant college

Aanstaande donderdag 17 november starten de scholenbezoeken van de jongerenambassadeurs. De eerste school die bezocht wordt is het Midden Brabant College economie en groen.

Een scholenbezoek is een goede methode gebleken om jongeren te betrekken bij en te informeren over het (jeugd)beleid van de gemeente, de jongerenambassadeurs en het budget jeugdparticipatie. De scholen worden door de jongerenambassadeurs zelf bezocht, met of zonder een wethouder, raadslid of ambtenaar. Tijdens zo een bezoek wordt duidelijk gemaakt hoe je als jeugdige in contact kan komen met de gemeente. De jongerenambassadeurs vertellen tijdens de scholenbezoeken iets over zichzelf en hoe je als jongere je kansen kan grijpen om te bereiken wat je wil. Hoe je je droom waar kunt maken. Ook wordt tijdens de scholenbezoeken gediscussieerd over een actueel thema dat bij jongeren speelt, wat ze graag veranderd willen hebben en wat de gemeente daaraan kan doen.

Jordy, Naciye en Wesley
Jongerenambassadeurs Jordy, Naciye en Wesley bezoeken op donderdag 17 november samen met wethouder Hamming twee klassen van het Midden Brabant College economie en groen. Jordy maakt al langer deel uit van de jongerenambassadeurs, is daarnaast ook nog ambassadeur voor Verrijk je wijk en zet zich in voor jongeren in de Reeshof. Naciye en Wesley zijn nieuwe jongerenambassadeurs. Naciye verzorgt de meideninloop bij een Turkse Islamitische vereniging en geeft huiswerkbegeleiding aan jongeren. Wesley's droom om bekend te worden en ooit in Ahoy te staan is bijna gerealiseerd. Op zaterdag 13 mei 2006 za1 hij optreden in de IJssporthal in Tilburg, voor zo'n 4000 mensen. Tijdens het bezoek zullen ze alle drie vertellen over hun droom.

Uiteindelijk zullen alle scholen worden bezocht in een wisselende samenstelling van jongerenambassadeurs. Scholen die nog niet benaderd zijn kunnen hun interesse kenbaar maken via een mailtje naar info.jongeren@tilburg.nl