Nederlands Architectuurinstituut

Rotterdam, 14 november 2005

AM NAi Prijs winnaar Sponsor-ring?

AM en het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) wachten met spanning de uitreiking van de Sponsor-ring op donderdag 17 november af. Hun gezamenlijke project, de AM NAi Prijs, is genomineerd voor deze vakprijs van de sponsorbranche. De AM NAi Prijs voor het beste gebouw van een jonge architect, wil de aandacht vestigen op de kwaliteit en positie van jonge architecten. Bij de AM NAi Prijs van 2004 bracht de AVRO de TV-serie 'Jonge Architecten' uit. Daardoor kon een breed publiek kennisnemen van de vernieuwende en experimentele geest die zo karakteristiek is voor de Nederlandse architectuur. Donderdag 17 november wordt bekend gemaakt wie de winnaar van de Sponsor-ring is.

AM NAi Prijs
Beide partijen willen zowel het vakpubliek als het brede publiek de uitzonderlijke positie van jonge architecten in de Nederlandse bouwpraktijk tonen, alsook de beste resultaten daarvan. Het vernieuwende en experimentele karakter in het werk van deze jonge architecten wordt in de publieke belangstelling gebracht met een geldprijs, met een tentoonstelling in het NAi en met een publicatie. De toekenning van de prijs wordt beoordeeld door een internationale jury.
Ander doel van de AM NAi Prijs is voor het NAi om archieven te verwerven van recente, architectonische hoogtepunten van jonge architecten in Nederland, om zo de collectie te verbreden met hedendaags werk.
Voor AM biedt de samenwerking de mogelijkheid om, naast naamsbekendheid, de relatie met de ontwerpende vakgemeenschap, de bouw- en vastgoedwereld en het publiek te versterken.

Wie de winnaar van de Sponsor-ring is, wordt donderdag 17 november bekend gemaakt.

---

Voor nadere informatie en beeldmateriaal kunnen journalisten zich wenden tot de persafdeling van het team Marketing en Communicatie van het NAi:
Edwin Pelser (coördinator), tel 010-4401235
Anouk Glaudemans (perscontacten), tel 010-4401255 fax 010-4366975, e-mail press@nai.nl

NAi persbeelden