Provincie Limburg

Inspraakavond plannen fietspad Ven-Zelderheide en het Duitse Grunewald De Provincie Limburg gaat fietspaden aanleggen langs de provinciale

weg N291 tussen Ven-Zelderheide en het Duitse Grunewald ter verbetering van de verkeersveiligheid. De Provincie en de gemeente Gennep organiseren op 17 november a.s. een inspraakavond om de plannen voor de aanleg van het fietspad toe te lichten.

De huidige provinciale weg N291 heeft tussen Ven-Zelderheide en het Duitse Grunewald geen fietspaden. In overleg met de gemeente Gennep, de Duitse overheid en de Maaswerken (afstemming met de kadeverhoging langs de Niers) zijn hiervoor plannen opgesteld. De plannen betreffen het ontwerp van een variant voor éénrichtingsfietspaden aan weerszijde van de weg en een variant voor een tweerichtingen fietspad aan één zijde van de weg. Provincie en gemeente willen de mening van omwonenden betrekken bij hun keuze voor één van beide. Op basis van die definitieve ontwerp-variant worden de vereiste planprocedures doorlopen.

Tijdens de informatieavond wordt er uitleg gegeven over de plannen en zijn de plantekeningen te zien. Daarnaast is er tijd voor vragen en opmerkingen. De plannen zijn nog niet vastgesteld zodat er nog ruimte is voor inspraak. Omwonenden van de provinciale weg en overige belangstellenden zijn van harte welkom op donderdag 17 november in café Het Wilde Zwijn, Vensestraat 23 te Ven-Zelderheide.

16-11-2005 08:21