Eemland zuid 09.30 uur

Utrecht 17-11-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Verlichtingscontrole

AMERSFOORT- Op woensdagavond werd van 23.30 tot 00.30 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Meridiaantunnel. In totaal kregen 12 bestuurders een bon omdat ze geen verlichting voerden.

Van 00.30 tot 01.00 uur werd op diezelfde locatie een alcoholcontrole gehouden. Hier werden 10 weggebruikers gecontroleerd en niemand hiervan had teveel gedronken.

Winkeldief aangehouden

LEUSDEN- Op woensdagmiddag werd een vrouw aangehouden na een winkeldiefstal. Omstreeks 16.00 uur wilde een vrouw met drie kinderen een winkel aan de Ursulineweg verlaten zonder enkele goederen af te rekenen. De vrouw, 29-jaar uit Nijkerk, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De kinderen werden opgehaald door de vader van het gezin. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Autoinbrekers aangehouden
AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werden twee autokrakers aanhouden. Omstreeks 14.50 uur zat een 35-jarige auto-eigenaar bij een autodealer aan de Zwaaikom. De 25-jarige man uit IJsselstein had zijn auto voor de deur staan en zag vanuit de zaak dat er in zijn auto werd ingebroken. Hij rende direct naar buiten en wilde de autodieven pakken. Een van de dieven stapte in zijn auto en reed hard weg. De 35-jarige man moest wegspringen om niet te worden aangereden. Deze auto reed met hoge snelheid weg en op de Nijverheidsweg ontstond een aanrijding tussen een andere auto maar de bestuurder wist toch weer weg te rijden. De andere autoinbreker had geen kans in de auto te stappen en rende hard weg en kon niet meer worden achterhaald. De politie startte een onderzoek en kon in de avond twee mannen uit Amersfoort van 18 en 19 jaar aanhouden en insluiten voor verhoor.