Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave woensdag 16 november

* TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR MISDRIJF

ROTTERDAM - In Zeist en Zaanstad zijn maandag twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een misdrijf in 2002, waarbij een 21-jarige man door geweld om het leven werd gebracht. Op 7 april 2002 werd het stoffelijk overschot van de man gevonden. Zijn lichaam was begraven op een locatie in het recreatiegebied De Rottemeren. Hij was door vuurwapengeweld om het leven gebracht. Het stoffelijk overschot is gevonden door een voorbijganger die z'n twee honden uitliet. Toen de man bij één van de honden ging kijken zag hij in de door de hond omgewoelde grond menselijke resten, waarna hij de politie alarmeerde. Destijds werd door de recherche van het district Noord een onderzoek ingesteld, wat in eerste instantie niets opleverde. Eind oktober van dit jaar kon het onderzoek op basis van nieuwe informatie worden hervat, wat resulteerde in deze twee aanhoudingen.
(Officier van Justitie)


* JUSTITIE LOOFT BELONING UIT VOOR GOUDEN TIP THORBECKESINGEL

SCHIEDAM - Justitie heeft 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de verdachte(n) van het misdrijf waarbij een nog onbekende vrouw om het leven is gekomen. Op woensdag 12 oktober rond 16.00 uur werd een levenloos lichaam in het water van de Thorbeckesingel gevonden. Het stoffelijk overschot was omwikkeld met een dekbedovertrek en verpakt in een koffer. Uit onderzoek bij het NFI is gebleken dat het slachtoffer tussen de 16 en 22 jaar oud is geweest. Zij was 1.64 meter, rond de 60 kilo en heeft bruin haar. De originele haarkleur van de vrouw is donkerbruin geweest. Een paar maanden geleden was het geverfd in middenbruin en begin dit jaar was het haar geblondeerd naar midden tot hoogblond. Een speciaal geformeerd rechercheteam onderzoekt dit misdrijf. Zij zijn op zoek naar getuigen die de koffer hebben zien liggen, wellicht hebben gezien wanneer deze in het water is gegooid of anderszins over informatie beschikken. Omdat nog niet duidelijk is wie de vrouw is, wil de politie ook graag in contact komen met mensen die de vrouw herkennen op één van de bijgevoegde foto's. Misschien mist iemand wel een vrouw in zijn of haar omgeving die aan het opgegeven signalement voldoet. Tips of reacties kunt u telefonisch doorgeven via het telefoonnummer 0800-7444455 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Ochtenduitgave woensdag 16 november

* JONGE VROUW VERMIST, GETUIGEN GEZOCHT
SCHIEDAM - Sedert zondag 6 november wordt Patricia Tettelaar vermist. Zij is na cafébezoek rond kwart voor vijf 's morgens op de Koemarkt in een taxi gestapt (mogelijk een zogenaamde snorder), waarna niets meer van haar vernomen is. Patricia is 29 jaar, blank en ongeveer 1.60 m. lang. Ze heeft een tenger postuur, donkerblond haar tot op de schouders met een vrij lange pony en groen/blauwe ogen. Zondagmorgen droeg zij een bruinkleurige rok met een bruin/oranje t-shirt met lange mouwen, een zwartkleurig ski-jack tot op de heup met stiksels en bruine laarzen tot over de kuit. De familie van Patricia maakt zich zorgen omdat zij makkelijk te beïnvloeden is door anderen, ze is vrij naïef. Een misdrijf kan nog niet worden uitgesloten. De politie vraagt een ieder die meer informatie kan geven over Patricia, contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

Copyright © 2005 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer