Heuvelrug 09.30 uur

Utrecht 17-11-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Politie pakt overlast de Horden aan

WIJK BIJ DUURSTEDE In de afgelopen maanden is door de politie meer overlast geconstateerd in de wijk de Horden, met name het winkelcentrum. Winkeliers, bewoners en klanten van het centrum hebben hierover geklaagd. De overlast wordt daarom de komende tijd door de politie aangepakt.

Jongeren die in het winkelcentrum verblijven, kunnen rekenen op een boete voor het doelloos hangen in portieken (betreft lid uit de Algemene Plaatselijke Verordening). De jeugd behoort namelijk op het daarnaast gelegen en daarvoor aangewezen Stijgbeugelterrein te staan.

Tevens start de politie met het sturen van brieven naar ouders van overlastgevende jeugd. Dit betreft alle overlastgevende situaties. Op die manier worden ouders meer betrokken bij het gedrag van hun kinderen.

De overlast bestaat uit vuurwerk- en geluidsoverlast, drankgebruik, lastig vallen van bewoners, besmeuren van winkelgevels en overlast van bromfietsen.

Rijden onder invloed

DOORN/LEERSUM/VEENENDAAL- Op woensdagavond en donderdagochtend werden drie alcoholrijders aangehouden. Omstreeks 23.50 uur werd een 25-jarige automobilist uit Maarn gecontroleerd op de Amersfoortseweg. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 320 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Op donderdagochtend omstreeks 00.05 uur werd een 45-jarige automobilist uit Amerongen aangehouden op de Rijksstraatweg. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 520 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Twee uur later werd een 40-jarige automobilist uit Driebergen aangehouden op de Nieuweweg. Hij had gedronken en blies op het bureau 500 ug/l. Ook tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.