Politie Hollands Midden

Datum: 17 november 2005

Mededeling: Bureau Communicatie is vandaag (donderdag 17 november) tussen 10.00 uur en 13.00 uur niet te bereiken. Calamiteiten worden via de semafoondienst opgepakt.

Rijnsburg Inbraak in woningen

In de avond van dinsdag 15 november of de nacht van woensdag 16 november is er ingebroken in twee woningen aan de Smidstraat. Bij één van de woningen werd de deur geforceerd, bij de andere woning werd het raam open gewrikt. Uit de woningen werden onder meer een klein geldbedrag en een tas weggenomen. De tas werd later teruggevonden in de omgeving. In een woning aan de Peter Paul Rubensstraat werd eveneens geprobeerd in te breken in dezelfde nacht. Bij deze woning heeft men via het raam getracht binnen te komen.

Leiden Winkeldiefstal

Drie meisjes uit Leiden en Voorschoten van 15 en 14 jaar, pleegden op woensdagmiddag 16 november een winkeldiefstal bij V&D aan de Aalmarkt. Ze namen daar een aantal oorbellen weg. De diefstal werd opgemerkt door de bedrijfsbeveiliging die de politie inschakelde. De meisjes werden aangehouden. Zij kregen een HALT-doorverwijzing en zijn daarna weer op vrije voeten gesteld.

Leiden Beroving van pizza's De politie is op zoek naar een groep van ongeveer 5 á 6 jongens die op woensdag 16 november, omstreeks 22.20 uur, een pizzakoerier hebben beroofd van zijn bestelling. De pizzakoerier, een 17-jarige Voorschotenaar, zou een bestelling afleveren op de Klikspaanweg. Aldaar kwam de groep jongens hem tegemoet en werd zijn bestelling uit zijn handen gerukt. De jongen heeft aangifte gedaan van beroving. Het onderzoek wordt voortgezet.

Voorschoten Vrouw schrikt en breekt haar been Een 37-jarige automobilist reed op woensdag 16 november, rond het middaguur, op de Leidseweg uit de richting van de Elstlaan. Ter hoogte van het gemeentehuis wil hij parkeren, en verleent een vrouw voorrang die op het naastgelegen fietspad fietst. De vrouw schrikt van de auto, verliest haar evenwicht en komt ten val. Door de val, blijkt in het Diaconesse Ziekenhuis, heeft zij haar been gebroken.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na diefstal auto-emblemen

De politie heeft woensdagmiddag, 16 november, na een melding van een getuige een 13-jarige jongen uit Ter Aar aangehouden op verdenking van diefstal van auto-emblemen. Een buurtbewoner zag dat de jongen zich verdacht ophield op een parkeerplaats op de Lijndraaier in de Oude Ambachtenwijk. De man is op de jongen afgestapt en zag dat er emblemen van de velgen van een Peugeot ontbraken. De man vertrouwde dit niet en heeft de jongen gemaand te blijven staan, waarna de politie werd gebeld. Bij de jongen werden in totaal eenentwintig emblemen aangetroffen. Acht van de emblemen waren die woensdagmiddag weggehaald van de auto's. Volgens de jongen was één Saab embleem afkomstig van een diefstal op dinsdag 15 november. De overige emblemen zouden eerder al weggenomen zijn vanaf een autokerkhof uit de omgeving. De jongen wilde een verzameling aanleggen.

Nieuwkoop Derde verdachte aangehouden na lastigvallen duo

De politie heeft woensdagavond, 16 november, een derde verdachte aangehouden in verband met een openlijke geweldpleging tegen twee personen. Een jongen en een meisje werden zondagnacht 13 november op de Achterweg lastiggevallen en achterna gezeten door een groep personen. De jongen, een 17-jarige, kreeg enkele klappen van één van de personen. Samen met zijn vriendin wist hij met zijn bromfiets weg te komen en verder uit handen van de personen te blijven. De politie hield diezelfde dag twee mannen van 25 jaar uit Nieuwkoop en Nieuwveen aan.

Nieuwkoop Politie vordert rijbewijs in

De politie vorderde op woensdagavond 16 november het rijbewijs in van een 64-jarige automobilist uit Noorden. De politie controleerde de man, rond 18.50 uur, op de Simon van Capelweg. De agenten stelden drankgebruik bij hem vast en hielden hem aan. De aan het bureau uitgevoerde ademanalyse gaf een uitslag van 710 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde zijn rijbewijs in, legde hem een rijverbod van 8 uur op en gaf hem een proces-verbaal. Daarna verliet de man het politiebureau. Niet voor lang, zo bleek later. Agenten zagen hem rond 22.00 uur toch weer in zijn auto op de Simon van Capelweg stappen en wegrijden. Wederom werd hij aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag was nu gezakt tot 520 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed en het negeren van het rijverbod.

Roelofarendsveen Inbraak in super In een super aan het Noordplein is op donderdag 17 november ingebroken. Dader(s) zijn via het intikken van een ruit de super binnengedrongen. Uit de winkel zijn sigarettenpakjes meegenomen. De politie is in de buurt een onderzoek gestart op zoek naar sporen die kunnen wijzen in de richting van een dader.

Reeuwijk Onder invloed rijden

De politie controleerde op donderdag 17 november, rond 03.30 uur, op de Goudsestraatweg een 40-jarige automobilist uit Rotterdam. Agenten vonden dat de man met zijn auto een niet al te rechte lijn op de Rijksweg A12 aanhield en zetten hem op de Goudsestraatweg aan de kant. De man bleek gedronken te hebben en werd aangehouden. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse bedroeg 520 ug/l.( limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Waddinxveen Aanhoudingen voor vervoer inbrekerswerktuig

De politie controleerde op donderdag 17 november op de Henegouwerweg, rond 00.15 uur, twee inwoners van Boskoop, een man van 32 en een vrouw van 31 jaar. De agenten spraken de twee aan, omdat zij daar zonder verlichting op hun fiets reden. Er werd toen gezien dat ze twee stroomgrondkabels vervoerden en inbrekerswerktuigen bij zich hadden, zoals een knip- en waterpomptang, hamer en vijl. De twee vertelden de goederen in Gouda gevonden te hebben, maar de vindplaats konden ze echter niet meer aangeven. De agenten besloten daarop de twee als verdachte van diefstal van de kabel en het over straat vervoeren van inbrekerswerktuig aan te houden. Zij zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in en bekijkt of de werktuigen bij eerdere inbraken gebruikt zijn.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --