Gemeente Dongeradeel



---

Begrotingsnieuws

In de begrotingsvergadering van donderdag 10 november jongstleden heeft de raad het college een aantal voorstellen gedaan (moties) en aan de hand daarvan zijn de volgende besluiten genomen.


* Het college dient een aanvraag in bij de Rijksoverheid voor een forse bijdrage in de uitbreiding van de J.J. Boumanschool, omdat er onvoldoende praktijkruimte is.

* Omdat het op peil houden van de dorpshuizen van groot belang is voor de leefbaarheid en het behoud van de voorzieningen op het platteland wordt bij nieuw beleid het volgende opgenomen:
* bijdrage renovatie dorpshuis Oosternijkerk 34.040,-

* bijdrage uitbreiding dorpshuis Brantgum 25.000,-

* bijdrage dorpsaccommodatie Oostrum 75.000,-

Het college komt voor 1 juni 2006 met een beleidskader dorpshuizen.


* In 2006 en 2007 wordt er 10.000,- toegevoegd aan het budget voor de vrijwilligerscoördinator, zodat er per jaar 30.000,- beschikbaar is.


* Het college gaat intensief onderzoeken hoe de werkgelegenheid in Dongeradeel kan worden versterkt.


* Het college komt met een voorstel over het aanstellen van een ombudsman/vrouw, zodat klachten over de gemeente op een onafhankelijke manier kunnen worden behandeld.


* Om u in de toekomst beter te informeren over energiezuinig bouwen, komt het college over vier maanden met een daarop gericht communicatieplan.

Om de bureaucratie van de gemeente terug te dringen, komt het college met een voorstel om ingewikkelde regels of procedures zo mogelijk te vereenvoudigen of te schrappen.