AutoRai

Hyundai verkoopt 5000ste Tucson in 2005

(11/17/2005)
Hyundai is trots op de Tucson. Het populaire model is niet alleen met voorsprong de beste verkochte Sport Utility Vehicle (SUV) van Hyundai, maar ook van Nederland. Deze week werd bij Automobielbedrijf Noteboom Rotterdam BV. de 5000ste Hyundai Tucson van dit jaar verkocht én afgeleverd.
De Hyundai Tucson werd in juli 2004 op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Sindsdien heeft Nederland de auto liefdevol in de armen gesloten. In het eerste jaar werden â in de periode van juli tot en met december 2004 â meteen ruim 1.100 Tucsons verkocht. In 2005 is de Tucson het, zoals verwacht, nog beter gaan doen in de verkoopstatistieken. Hyundai-importeur Greenib Car BV. verwacht dit jaar ongeveer 5.500 Tucsons te verkopen. Dat zijn er duizend meer dan geraamd.

Vooral de Hyundai Tucson 2.0i 2WD StyleVersion (vanaf ⬠24.695,-) is immens populair. Deze uitvoering is verantwoordelijk voor 55 procent van totale verkoop van het model. De populairste kleur voor de Hyundai Tucson in 2005 is Ebony Black. Liefst veertig procent van de klanten bestelde een auto in deze kleur. Ook een Tucson in Warm Silver is met een aandeel van 25 procent in de totale verkoop erg gewild. Voorts is de Tucson als Single Tone erg populair. De Hyundai Tucson is verkrijgbaar vanaf ⬠22.995,-.

Deze week werd de 5000^ste Hyundai Tucson van 2005 verkocht. Directeur Ruud Schot van Automobielbedrijf Noteboom Rotterdam BV. beloonde de gelukkige nieuwe eigenaar, mevrouw Yvonne Grit uit Heerjansdam, die haar nieuwe auto samen met haar partner Stephan en hun elf weken oude dochtertje Ruby kwam ophalen, met mooie bos bloemen. Ook verraste de dealer de nieuwe eigenaresse van de Tucson met liefst elf producten van Princess. âWat nog een schitterend cadeau!â, viel de gelukkige eigenaresse van de Hyundai Tucson bijkans om van verbazing. Ook Stephan Teerlink, de partner van Yvonne, was met het Princess-pakket duidelijk in zijn sas. âNu hoef ik me over sinterklaas- en kerstcadeaus geen zorgen meer te makenâ, zei hij lachend.

Directeur Ruud Schot van Automobielbedrijf Noteboom Rotterdam BV: âHyundai speelt de komende maand zowel voor sinterklaas als voor de kerstman. Elke koper van een nieuwe Hyundai wordt gedurende de actieperiode van 12 november tot en met 31 december met dit speciale feestpakket beloond. Het unieke Princess pakket bestaat uit: een gourmet en raclette set, een broodmachine, een popcornmaker, een citruspers, een cappuccinomaker, een waterkoker, een blender, een toaster, een luxe wijnkoeler, een frituurpan en niet te vergeten een bakplaat. Cadeauâs die in de feestmaand zeer tot hun recht komen.â

Yvonne Grit had toch al snel meer aandacht voor haar nieuwe Hyundai Tucson, die ze speciaal van een hippe rode lederen bekleding had laten voorzien. âIk ben op de auto gevallen vanwege zijn stoere uitstraling. Ook vind ik dat de auto heerlijk stuurt. Het belangrijkste is dat ik me erg veilig voel als ik in de auto rij. De zit is hoog en ik heb daardoor een goed overzicht.â

De Hyundai Tucson onderscheidt zich verder door het praktische en flexibel in te delen interieur, het uitgebreide veiligheidspakket en natuurlijk door de messcherpe prijsstelling. De Hyundai Tucson is leverbaar vanaf ⬠22.995 voor de 2.0i CVVT 2WD ActiveVersion. Daarmee blijft de Tucson fors voordeliger dan de directe concurrenten in het segment van de compacte SUVâs.

De Hyundai Tucson is standaard voorzien van ABS met EBD, 16â lichtmetalen velgen, elektrische ramen en elektrische spiegels, brede bumpers, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, airconditioning, een airbag voor de bestuurder en de voorpassagier en dakrails. Vanaf de DynamicVersion beschikt de Tucson onder meer over zijairbags en gordijnairbags, een boordcomputer, een lederen stuurwiel en versnellingspook, cruise control en privacy glass. De StyleVersion voegt hier nog climate control aan toe. Het topmodel, de StyleVersion V6, is voorzien van een H-Matic-automaat, een lederen interieur, climate control, traction control, stoelverwarming en een automatisch dimmende binnenspiegel met elektronisch kompas.

De Hyundai Tucson is leverbaar met een 140 pk sterke 2.0 CRDi VGT dieselmotor. De nieuwe diesel is voorzien van een handgeschakelde transmissie met zes versnellingen en een roetfilter. Het complete motorenpallet van de Hyundai Tucson bestaat uit drie motoren, te weten: de 2.0i CVVT (104 kW/141 pk), de 2.0 CRDi VGT 103 kW/140 pk) én de 2.7i V6 (129 kW/175 pk). De ActiveVersion en de DynamicVersion hebben 2WD. De StyleVersion is in 2WD of 4WD leverbaar.

Hyundai biedt bijzonder uitgebreide garantievoorwaarden onder de titel Hyundai Multipoint Garantie. Deze omvat drie jaar productgarantie waarbij er geen kilometerbeperking geldt, zes jaar carrosseriegarantie plus nog eens drie jaar mobiliteitsgarantie (een snelle assistentie bij pech onderweg). De Mulitipoint Garantie geldt voor alle Hyundai-personenautoâs en alle Hyundai-bedrijfswagens.