AutoRai

Nieuwe Suzuki Swift 'Most Fun'-auto in Japan

(11/17/2005)
De Suzuki Swift valt niet alleen in Nederland in de smaak, maar ook in Japan. Daar heeft de Swift tijdens de gerenommeerde Car of the Year Japan 2005-2006 de speciale award Most Fun gekregen. De redenen? Zijn speelse uiterlijk en zijn dynamische rijeigenschappen. De jaarlijkse verkiezing van de Car of the Year Japan gaat altijd gepaard met de zogenoemde Special Achievements Awards. De Suzuki Swift werd ditmaal benoemd tot winnaar in de categorie Most Fun. De basis van deze titel is zijn moderne en onderscheidende uiterlijk. De olijke snuit met de ontwapenende koplampen, de geprononceerde heuplijn en de bolle wielkasten zorgen ervoor dat sympathie opwekken één van de sterkste eigenschappen van de Swift is. Maar alleen een innemend voorkomen is niet genoeg om uitgeroepen te worden tot een zeer vermakelijke auto.

Trendsetter
Rijplezier is minstens even belangrijk en op dit punt scoort de Swift bovengemiddeld goed. Het uitgebalanceerde onderstel en de fijne besturing geven de Swift het karakter van een kart: communicatief vaardig, speels, controleerbaar en veilig. Door de grote spoorbreedte voor en achter ligt de auto zeer stabiel op de weg. Ondanks zijn sportieve inborst weet de Swift zijn inzittenden ook prima op een comfortabele manier over het wegennet te brengen.

Met de Swift heeft Suzuki kenbaar gemaakt welke designrichting het merk heeft gekozen, want het nieuwe gezicht komt ook terug op de nieuwe Grand Vitara. Kortom, de nieuwe Swift is een trendsetter binnen Suzuki. Zowel op het gebied van styling als van dynamiek.

Wereldwijd valt de Swift zeer goed in de smaak, want sinds zijn introductie in november 2004 zijn er al 168.000 exemplaren verkocht. De prijzen voor de Suzuki Swift beginnen bij ⬠10.999,-.