Politie Flevoland

Oproep aangifte doen van oplichting

Almere Haven 17-11-2005 - Een 44-jarige vrouw uit Almere Haven is afgelopen maandag aangehouden voor oplichting. De politie vraagt gedupeerden aangifte te doen.

De vrouw opereerde namens een stichting die hulp bood aan mensen met schulden. Ze deed zich voor als een bemiddelaar naar schuldeisers zoals bijvoorbeeld een energiebedrijf. De mensen gaven haar een gedeelte van het schuldbedrag in de veronderstelling dat zij een betalingsregeling zou treffen met de schuldeiser. Maar het geld kwam niet bij de schuldeisers terecht.

De politie heeft inmiddels zeven aangiftes binnengekregen. De vrouw is afgelopen maandag aangehouden en verschijnt vanmiddag voor de rechter-commissaris. Hij beslist of de vrouw langer vast blijft zitten.

De politie vermoedt dat nog meer mensen gedupeerd zijn door deze vrouw en vraagt hen aangifte te doen. Gedupeerden kunnen contact opnemen met de recherche van de politie in Almere Haven. Dit kan door een bezoekje te brengen aan het politiebureau aan het Bivak of te bellen naar: 0900 8844.