Gemeente Den Helder

17-11-2005 Den Helder heeft nieuwe evenementenbeleid
Den Helder beschikt over een nieuw evenementenbeleid. Waar staat de gemeente voor bij evenementen, welke evenementen kunnen op subsidie rekenen en welke niet, hoe moet u een evenementenvergunning aanvragen? Dit en nog veel meer staat in de nieuwe evenementennota die vorige week is vastgesteld door de gemeenteraad.

Modern beleid
Het nieuwe, moderne beleid betekent een grote stap voorwaarts hoe met evenementen wordt omgegaan . Zo hebben aanvragers van een vergunning straks te maken met één evenementencoördinator, staan er regels in de nota voor een evenwichtige toekenning van subsidies en kunt u lezen hoe met vergunningaanvragen wordt omgegaan.
En dat is niet alles. Met dit nieuwe beleid kan de gemeente de stroom van diverse initiatieven sturen en zo mogelijk financieel steunen. Er kan voor gezorgd worden dat evenementen en activiteiten zo goed mogelijk verspreid worden over het jaar, zodat eventuele onderlinge concurrentie vermeden wordt en evenementen nog meer een succes worden.

Promotie?
Bij iedere aanvraag maken wij voortaan de afweging welke rol het betreffende evenement kan spelen in de promotie van de stad. Dit wordt een belangrijk criterium bij het toekennen van subsidie in de vorm van een financiële bijdrage of eventuele promotionele ondersteuning. Hierdoor kan gestuurd worden in de toekenningen waarbij de naam en faam van Den Helder op een positieve manier op de kaart gezet wordt.

Evenementenkrant
Nu het nieuwe evenementenbeleid is vastgesteld, moet er uiteraard worden overgegaan tot uitvoering hiervan. In dat kader verschijnt binnenkort een evenementenkrant waarin u de weg wordt gewezen in evenementenland. De krant kunt u verkrijgen bij het loket Vergunningen in het stadhuis. Daar kunt u ook terecht kunt met uw aanvragen voor evenementen. Wanneer de krant klaar ligt, laten wij u dat via de Stadsnieuwspagina weten.