Gemeente Den Helder

17-11-2005 Nog geld beschikbaar voor Jeugdtopsport!
Ben je jong en beoefen je jouw sport op topniveau? Misschien kom je dan in aanmerking voor subsidie uit het Topsport-Jeugdfonds. Er is al aan een aantal sporters subsidie toegekend, maar de pot is nog niet leeg!

In de deelsubsidieverordening Topsport-Jeugdfonds staat aan welke criteria sporters moeten voldoen om voor de subsidie in aanmerking te komen. Je kunt een aanvraag indienen voor:

- een bijdrage in de kosten van topsportbeoefening (artikel 4.1.);
- deelname aan incidentele topsportactiviteiten (artikel 4.2.). Met dit laatste bedoelen we deelname aan een erkend nationaal of internationaal toernooi (NK, EK, WK, Olympische Spelen). Of een door de desbetreffende bond georganiseerde of erkende trainingsstage. De bond moet volwaardig aangesloten zijn bij NOC*NSF. Het sportseizoen loop van 1 augustus tot 1 augustus.

Wie kregen al subsidie?
Voor subsidie uit het fonds zijn zeven aanvragen binnengekomen. Daarvan zijn de volgende zes toegekend:

- Thijs Dekker, judoka;

- Ritchie Wijnker, dammer;

- Amy Delorme, turnster;

- Mark van der Kruk, wielrenner;

- Sjon de Gast, kanoër, lid freestyle team;
- Mariska Beijer, rolstoelbasketbalster.
De aanvraag van Matthijs Boers (zwemmer) is nog in behandeling.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie, kijk dan op onze website www.denhelder.nl onder de rubriek Sport. Ook kunt u contact opnemen met Monique Hagedoorn. U kunt haar bereiken van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 13.30 uur, telefoon (0223) 678417 of per e-mail mbw@denhelder.nl.