Stad Utrecht, 10.40 uur

Utrecht 17-11-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Aanrijding letsel

UTRECHT - Woensdagavond vond op de Van Heuven Goedhartlaan een aanrijding tussen een stadsbus en een voetganger plaats. Hierbij raakte de voetganger ernstig gewond.

Omstreeks 20.15 uur werd de politie gebeld, omdat er een aanrijding had plaatsgevonden op de van Heuven Goedhartlaan. Ter plaatse trof de politie een

52-jarige vrouw uit Maarssen aan. Zij was zojuist door een stadsbus aangereden en had ernstig beenletsel opgelopen.

De chauffeur van de bus had kennelijk niets gemerkt van de aanrijding en was doorgereden naar het centraal station. De politie heeft de 53-jarige chauffeur uit Maarssen op het station kunnen traceren. De man had niets gemerkt van de aanrijding. De vrouw werd naar het UMC in Utrecht overgebracht. De regionale verkeersdienst zal een onderzoek instellen naar de oorzaak van de aanrijding.

Politie moet aanhouden tijdens hulpverlening

UTRECHT - De politie heeft woensdagavond drie personen aangehouden voor belediging en voor het verstoren van de openbare orde.

Rond 18.45 uur werden agenten attent gemaakt op een voertuig dat half onder de Rode brug in het water lag. De agenten twijfelden niet en schakelde de brandweer in.

Duikers van de brandweer constateerde dat er niemand meer in de auto zat. Aan de hand van het kenteken werd duidelijk dat de auto eerder op de dag betrokken was geweest bij een aanrijding waarbij een man gewond raakte, maar de bestuurder was doorgereden. Deze aanrijding had op de Wittevrouwenstraat plaatsgevonden. Een 19-jarige man reed omstreeks 16.45 uur op zijn fiets over de Keizerstraat. Ter hoogte van de Wittevrouwenstraat werd hij vol in de flank aangereden door een auto. De man viel en raakte gewond. De bestuurder reed weg.

Tijdens het onderzoeken van de auto door brandweerduikers, vond een aantal jongeren het nodig om een brandweerduiker bij het naar boven komen uit het water op zijn hoofd te spugen. Agenten zagen dit en spraken de jongeren aan op hun gedrag en vroegen hen verder op te gaan staan. De jongens -17 en 19 jaar oud beiden uit Utrecht- vonden het niet nodig om naar de agenten te luisteren en vertoonden vervelend gedrag. Inmiddels had een grote groep omstanders zich verzameld die zich met de agenten ging bemoeien. Omdat de twee jongens niet wilde luisteren en beledigend naar de agenten werden, besloot de politie hen aan te houden. Deze aanhoudingen gingen gepaard met veel verzet waarbij een derde persoon - een 50-jarige man uit Utrecht - die zich met de aanhouding bemoeide werd gepeperd en ook werd aangehouden.

De bestuurder van de auto die in het water lag en eerder een aanrijding had veroorzaakt heeft de politie nog niet kunnen aanhouden.

Dokterstas gestolen

UTRECHT - Uit een geparkeerd voertuig aan het Moreelsepark werd woensdagavond een tas van een arts werd weggenomen met belangrijke documenten.

Een 44-jarige arts uit Menen (België) kwam omstreeks 20.15 uur aan het bureau Paardenveld om aangifte te doen van diefstal. Onbekende hadden uit zijn auto onder andere een tas gestolen met belangrijke medische gegevens. De politie doet een beroep op mensen die de documenten aantreffen deze naar het bureau te brengen.

De documenten hebben geen waarde maar kunnen van levensbelang zijn voor patiënten. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 -88 44.

Te diep in glaasje gekeken

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag is een 28-jarige automobilist uit Arnhem aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 05.55 uur werd hij gecontroleerd op het Lucasbolwerk. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 825 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

UTRECHT In de vroege ochtend van donderdag 17 november bestuurde een 46-jarige man uit Utrecht zijn auto onder invloed van alcohol.

Omstreeks 03.05 uur werd hij gecontroleerd op de Amsterdamsestraatweg. Uit eerste onderzoek bleek dat hij teveel alcohol had genuttigd en hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 690 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Inbreker aangehouden

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag is een 51-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het plegen van een inbraak.

Omstreeks 03.55 uur ging bij een sportcomplex op de Uppsalalaan het inbraakalarm af. Bewakingspersoneel ging poolshoogte nemen en kon een 51-jarige man in het complex in de kraag vatten. Hij werd overgedragen aan de ter plaatse gekomen agenten. Hij is ingesloten voor verhoor.

Controle fietsverlichting

UTRECHT Op woensdagochtend heeft de politie tussen 07.15 uur en 07.45 uur op het Vredenbrug een fietsverlichtingscontrole gehouden. In totaal kregen 39 fietsers een bekeuringen, omdat hun verlichting niet in orde was.

Autokraker aangehouden

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een 38-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking inbraak in autos.

Omstreeks 00.05 uur kwam bij de politie de melding binnen dat op de Ceramstraat een man zich verdacht ophield tussen geparkeerde autos. Na aanleiding van het signalement kon de politie op de Damstraat een 38-jarige man aanhouden. Na onderzoek bleek dat in ieder geval in drie autos was ingebroken op de Ceramstraat en de Borneostraat. De verdachte is ingesloten voor verhoor.