Gemeente Den Helder

17-11-2005
Openbare kennisgevingen week 46
Bouwzaken

Ingediende bouwaanvragen
Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een bouwvergunning ontvangen voor:

- Karveelstraat 43, voor het uitbreiden van de woning (ontvangen 2 november 2005);

- J.A. Wentelstraat 1, voor het uitbreiden van de woning (ontvangen 2 november 2005);

- J.A. Wentelstraat 3, voor het uitbreiden van de woning (ontvangen 2 november 2005);

- Ooievaarstraat 45, voor het uitbreiden van de berging bij de woning (ontvangen 7 november 2005);

- Ruyghweg 108, voor het uitbreiden van de woning (ontvangen 8 oktober 2005);

- Ruyghweg 75, voor het herbouwen van de bestaande garage (ontvangen 8 november 2005);

- Binnenhaven 50, voor het wijzigen van de kantoor- en opslagruimte in een hobbyruimte annex zwembad (ontvangen 8 november 2005). Het gaat hier om een bekendmaking als bedoeld in artikel 41 van de Woningwet. De bouwplannen zijn in behandeling en liggen mogelijk om advies bij verschillende afdelingen. Ze liggen dus niet ter inzage. Wenst u informatie over een van deze bouwplannen, maak dan eerst telefonisch een afspraak met het team Vergunningen van de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving, telefoon (0223) 678623.

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben een bouwvergunning verleend voor:
- Marsdiepstraat 2, voor het uitbreiden van het horecabedrijf en het realiseren van sport- en spelvoorzieningen (verzenddatum 7 november 2005);

- Landbouwstraat 66, voor het verbouwen en uitbreiden van het zorgcentrum, aanleunwoningen, praktijkruimten en mortuarium (verzenddatum 7 november 2005);

- Nieuwe Haventerrein, voor het plaatsen van een warmtebuffer bij het Kracht Warmte Station (complex 14B22);

- Marsdiepstraat c.a., voor het bouwen van een multifunctioneel centrum (verzenddatum 1 november 2005).
Bent u door het verlenen van de bouwvergunningen rechtstreeks in uw belangen getroffen, dan kunt u binnen zes weken na de dag waarop de beslissing is toegezonden aan de aanvrager bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Doet u dit tijdig dan kunt u bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Alkmaar (Postbus 251, 1800 BG) schorsing van dit besluit aanvragen.

Sloopvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben een vergunning verleend voor:
- omgeving Zuiderzeestraat (complex 22.49), voor het verwijderen van asbesthoudende riolering uit de betreffende woningen;
- Het Nieuwe Diep, gebouw 0.74 (Buitenveld), voor het verwijderen van resten asbesthoudende golfplaten;

- Heiligharn 424, voor het slopen van de gymzaal.

Milieuzaken

Rectificatie
Op de Stadsnieuwspagina in het Helders Weekblad van 10 november 2005 is in de rubriek ontvangen aanvragen om kapvergunning een aanvraag vermeld voor het kappen van drie populieren, drie kastanjes en drie esdoorns ten behoeve van het nog te bouwen, nieuwe gymnastieklokaal aan het Heiligharn 242. De plaatselijke aanduiding is echter onjuist overgenomen en dient te worden gelezen als Heiligharn 424. In verband hiermee kunnen zienswijzen over de vergunningaanvraag vóór 24 november a.s. schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.

Verleende kapvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben een vergunning verleend voor:
- Vliestroomlaan 6, voor het kappen van twee Oostenrijkse dennen voor de woning;

- Vliestroomlaan 2, voor het kappen van twee zeedennen voor de woning;
- Middenweg 4-74, voor het kappen van een paardekastanje achter het flatgebouw;

- Volkerakstraat 266a, voor het kappen van een grove den voor de woning.
Tegen het verlenen kunnen belanghebbenden tot zes weken na publicatie van deze vergunning schriftelijk bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA DEN HELDER. Wilt u de stukken inzien maak dan eerst telefonisch een afspraak met de heer P.L. Hijman van het team Vergunningen van de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving, telefoon (0223) 678623.

Wet milieubeheer
Burgemeester en wethouders hebben de verleende vergunning geactualiseerd voor:

- Kievitstraat 20 (kadastraal bekend gemeente Den Helder, sectie G, nummer 955 (ged.));

- Nieuweweg 15a (kadastraal bekend gemeente Den Helder, sectie C, nummers 8910 en 8911 (ged.)).
De beschikking en andere terzake zijnde stukken liggen tot en met 30 december 2005 ter inzage bij de Klantenservice in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.00 tot 14.00 uur, op woensdag van 08.00 tot 15.30 uur en op donderdag van 08.00 tot 19.30 uur. De stukken liggen ook ter inzage bij de Openbare Bibliotheek aan het Bernhardplein 76 tijdens openingsuren. Volgens artikel 20.1, in verband met artikel 20.6 van de Wet milieubeheer staat tot en met 30 december 2005 beroep open bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State voor: a. degenen die belanghebbende zijn en hun zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp
van het besluit;
b. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over
het ontwerp van het besluit;
c. degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten
opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht d. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te
hebben ingediend tegen het ontwerp van het besluit.

De beschikking wordt na afloop van vorenvermelde termijn van kracht, tenzij:
a. het oprichten of veranderen van de inrichting tevens is aan te merken als bouwen in de
zin van de Woningwet; de vergunning wordt dan pas van kracht nadat de betrokken
bouwvergunning is verleend;
b. voordien beroep is ingesteld en een schriftelijk verzoek is gedaan tot het treffen van een
voorlopige voorziening.
Het beroepschrift moet u in tweevoud zenden aan de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een verzoek tot een voorlopige voorziening moet u richten aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
De beschikking wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist.
Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met mevrouw C. van Mechelen van de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving, telefoon (0223) 678628.

Verkeerszaken

Gehandicaptenparkeerplaatsen
Burgemeester en wethouders hebben besloten dat een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats wordt aangelegd op het wegdek van:
- het parkeerterrein aan de Gravenstraat op de zuidelijkste parkeerplaats van de
derde strook parkeerplaatsen gezien vanaf het stationsvoorplein;
- van de Noordzeestraat voor nummer 145 aan de overzijde van de weg. Een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats wordt aangegeven met bord E6 van Bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990. Onder dit bord hangt het bord met het kenteken of kenmerk van het op de parkeerplaats te parkeren voertuig.
Bezwaren tegen dit besluit kunt u tot 29 december 2005 indienen. Uw bezwaarschrift stuurt u naar het college van burgemeester en wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA te Den Helder. De stukken liggen tot 29 december 2005 ter inzage bij de Klantenservice in het stadhuis aan de Drs. Bijlweg 20 op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.00 tot 14.00 uur, op woensdag van 08.00 tot 15.30 uur en op donderdag van 08.00 en 19.30 uur.

Verordeningen

Belastingverordeningen
De gemeenteraad heeft op 9 november 2005 besloten de volgende belastingverordeningen te wijzigen:

- lijkbezorgingsrechten, (raadsvoorstel nummer 116/PBZ);
- afvalstoffenheffing en reinigingsrechten, (raadsvoorstel nummer 117/PBZ);

- rioolrechten, (raadsvoorstel nummer 118/PBZ);
- forensenbelasting,

- toeristenbelasting,

- hondenbelasting,.

- precariobelasting,

- marktgelden en

- leges, (raadsvoorstel nummer 119/PBZ);

- haven- en kadegelden, (raadsvoorstel nummer 122/PBZ). De wijzigingsverordeningen zijn bekend gemaakt op 14 november 2005 door
het opnemen van de besluiten in de losbladige uitgave Belastingverordeningen
gemeente Den Helder. De verordeningen liggen ter inzage bij de afdeling Publiekszaken (bureau Belastingen) en bij de Klantenservice in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.00 tot 14.00 uur, op woensdag van 08.00 tot 15.30 uur en op donderdag van 08.00 tot 19.30 uur. Zowel de afzonderlijke verordeningen als de losbladige uitgave is tegen betaling verkrijgbaar bij de Klantenservice.

Gemeenteraadsverkiezingen 2006

Register van aanduidingen van politieke groeperingen Het centraal stembureau voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft op 10 november 2005 verzoeken ingewilligd om voor de verkiezingen van de gemeenteraad de volgende aanduidingen van politieke groeperingen te registeren in het Register van aanduidingen van politieke groeperingen:

- PRINS Voor behoorlijk bestuur;

- Den Helder Transparant.
Als gevolg van artikel G3, lid 5 van de Kieswet, liggen de processen-verbaal van de zitting, de beslissingen en de overige terzake zijnde informatie voor een ieder ter inzage bij de afdeling Publiekszaken in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20.

DEN HELDER, 17 november 2005
mr. G.H. Faber, wnd. burgemeester
A.J. van den Berg, secretaris