Provincie Noord-Holland

Nieuwe subsidierondes

17-11-2005

Wij maken u attent op nieuwe subsidierondes voor soortbeschermingsmaatregelen en aanleg ecologische verbindingszones.

De nieuwe tender voor soortenbeschermingsmaatregelen en de eerste tender van 2006 voor uitvoeringsprojecten in de ecologische verbindingszones zijn onder voorbehoud van besluitvorming door PS over de verlenging van de deelverordening Fonds Natuur- en Landschapsbescherming Noord-Holland 1998.

Soortenbeschermingsmaatregelen

Bij de nieuwe tender voor soortenbeschermingsmaatregelen ligt de prioriteit bij de soorten en maatregelen vermeld in de Lijst soorten en soortbeschermingsmaatregelen 2006. Er is voor 2006 waarschijnlijk 113.445,- beschikbaar. Aanvragen moeten vóór 1 januari 2006 zijn ingediend door middel van het aanvraagformulier. In aanmerking voor subsidie komen natuurlijke en rechtspersonen die het terrein waarop de maatregelen worden uitgevoerd in eigendom, erfpacht of andere duurzame beschikking hebben.

Meer informatie over de regeling, de deelverordening, het aanvraagformulier en de soortenlijst 2006 kunt u vinden in het subsidieloket op deze website (link opent in nieuw venster).

Aanleg ecologische verbindingszones

Binnen de eerste tender van 2006 voor uitvoeringsprojecten in de ecologische verbindingszones te subsidiëren activiteiten zijn planvorming en uitvoering ten behoeve van de realisatie van de provinciale ecologische verbindingszones. De prioritering vindt plaats op basis van de geactualiseerde PEHS-kaart (oktober 2004). Aanvragen moeten vóór 1 februari 2006 zijn ingediend door middel van het aanvraagformulier. De doelgroep voor deze subsidie staat vermeld in artikel 4, lid 4 van de deelverordening.

Meer informatie over de regeling, de deelverordening, het aanvraagformulier en de PEHS-kaart kunt u vinden in het subsidieloket op deze website (link opent in nieuw venster).

Meer informatie

Karin Lansing, afdeling Subsidies, tel. (023) 514 3969, e-mail lansingk@noord-holland.nl.

(Vanwege beperkte bereikbaarheid in de laatste twee weken van december, raden wij u aan bij vragen begin december of half januari contact met ons op te nemen)

nieuwsredactie